Seyahat Bloggerları Suudi Arabistan’a hayran kaldı

Suudi Arabistan’da Al Soudah Festivali’ndeki etkinliklerden etkilenen bloggerlara göre Asir ili, uluslararası turizm için sıcak bölge olma potansiyeline sahip.

Suudi Arabistan’da YouTube videolarıyla ün kazanan Joshua Van Alstine, kamu ve özel sektörün bölgenin potansiyelinden yararlandığını ve talebi karşılamak için geliştirilebileceğini söyledi.

BLOGGER ÇİFT SUUDİ ARABİSTAN’A HAYRAN KALDI

Van Alstine ve Asir bölgesinin güneybatı kenti Tanume’den olan eşi, Riyad’dan Abha’ya giderken Al Soudah Festivaline davet edildi.

Van Alstine, Suudi Arabistan’da geçirdiği sürede eşinin akrabaları ile de tanıştı. Van Alstine, “Eşimin akrabaları ile beraber akşam yemeği yedik, bizi Al Soudah’da ziyarete geldiler, onları gezdirdim, çok beğendiler. Böyle bir şeyin bölgede düzenlendiğine inanamadılar” dedi.

Al Soudah’da birbirinden ilgi çekici etkinlikleri bulabilirsiniz. Festivalde trekking, bisiklet, yerel dans gösterileri ve bölgenin yüksek dağlarında yaşayan çiçekli taçlarıyla ülke genelinde ünlü bir kabile grubu olan Çiçek Adamlar’ın farklı gelenekleri hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

AYNI ANDA 11 FESTİVAL BAŞLADI

Al Soudah’ı ziyaret eden bir diğer seyahat bloggerı olan Paris Verra, bölge halkının içten ve misafirperver olduğunu söyledi. Vera,“Mekan muhteşem, güzelliği tek kelime ile inanılmaz. Buraya geldiğimden beri kendimi güvende hissediyorum ve Suudi Arabistan hakkında birçok yanlış bilgi var” şeklinde konuştu.

Al Soudah Festivali bu ay sonuna kadar devam edecek ve festival ülke genelinde 7 farklı lokasyonda düzenleniyor. Al Soudah, Suudi Arabistan’ı küresel bir turizm destinasyonu haline getirmek için düzenlenen 11 festivalden biri ve VİZYON 2030 kapsamında düzenleniyor.

Arab News