Suudi Arabistan’da 162 fikri mülkiyet hakkı ihlali tespit edildi

Suudi Arabistan Fikri Mülkiyet Kurumu (SIPO), telif hakkı koruma sistemini değerlendiren komitenin, telif hakkı ve ihlaller ile ilgili açıklama yapmasının ardından, Suudi Arabistan’ın farklı bölgelerinde yaklaşık 162 ihlalin tespit edildiğini duyurdu.

SIPO Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, komitenin, geçtiğimiz günlerde bir takım davaları hakkında, ihlallerin boyutları ile ilgili para cezası ve yaptırım uygulandığı belirtildi. Açıklamada, komitenin, ihlalleri gerçekleştirenlerin, hak sahibine tazminat ödeyeceği ve bu durumun ihlallerden kaynaklanan zararlarla orantılı olduğu belirtildi.

İhlaller, görsel, işitsel, edebi, sanatsal, kitap, resim, grafik, video klipler, bilgisayar programları, uydu yayın hakları gibi sitem tarafından korunan alanlarda gerçekleşti.

Komisyon, telif hakkı sahiplerini, SIPO’nun resmi kanalları olan sosyal medya hesapları ile iletişim kurmaya davet ederek, savunmalarında, kanun tarafından korunan haklarının ihlal edildiğini kanıtlamaları gerektiğini aktardı. Açıklamada, şikayetlerin, hak sahibi veya temsilci tarafından resmi kuruma iletilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Şarkul Avsat