İki bin metre yükseklikteki Suudi şehrine turistler hayran kaldı

Suudi Arabistan’da bulunan ve deniz seviyesinden 2 bin metre yükseklikte, Hicaz tepelerinin Batı tarafında ve büyüleyici dağların arasında güzelliği Tihame ovalarına uzanan şehir, tatilcileri ve turistleri etkisi altına alıyor.

Akabe yolu üzerinden Taif ilinin batı girişinde, Suudi Arabistan’ın batısında yer alan el-Hada bölgesi, ılık havası ve doğasıyla yazın Hicaz halkının ilk ve en çok tercih ettiği tatil beldelerinden biri olma özelliğine sahip.

TURİSTLERİ DOĞASIYLA ÇEKİYOR

Taif kentini batı ve kuzey bölgeleriyle birleştiren ve en güzel ve en önemli dağ yollarından biri olarak kabul edilen Kara Dağları’ndan geçen, Mekke’ye çift yol ile bağlı yeşil bir dağlık bölge. Aynı zamanda Krallığın güneyinden, kuzeyinden, doğusundan ve batısından gelen ve Mekke’ye ulaşan başlıca kara yolunun kavşağında yer alıyor.

El-Hada, ziyaretçilerin ve tatilcilerin aileleriyle birlikte güzel günler geçirmelerine olanak sağlayan ve birçok turistik faaliyeti barındıran büyüleyici bir atmosfere sahip.

Tatilciler, el-Hada dağlarının en yüksek tepelerinde yer alan tarihi zirvede dolaşma imkanı buluyor ve teleferikler sayesinde Saat Kulesi ve Mekke arasındaki panoramik doğal manzaraların tadını çıkarıyor.

TARİHİ BİR YOL ÜZERİNDE

Yaşlı Suudi adam Ayed el-Medeni, “Geçmişte yolcular Mekke’den Taife gideceği zaman develerle Akabe yolu üzerinden geçerdi. Yolcular burada dinlenmek için durur ve Hada dağlarının arasından gelen soğuk suları içerlerdi. Bu suyu içmeden kimse bu yoldan geçmezdi” diye konuştu.

Sözlerinin devamında, “Şu anda durum değişti, yollar genişletildi ve gün boyu binlerce araç geçmeye başladı. Hatta teleferik ile Mekke’ye ulaşım mümkün oldu” dedi.

El-Hada tepelerinde yer alan meyve tarlalarının yarım asırdan fazla bir süredir olduğunu söyleyen Medeni, incir, nar, şeftali, armut gibi Taif’in yaz meyvelerinin üretildiğini açıkladı.

Ticaret Odası Fuarlar ve Konferanslar Ulusal Komite Üyesi Halid ez-Zeyadi yaptığı açıklamada, el-Hada’nın etkileyici doğası, harika atmosferi ve birçok park yeri ile Taif’e gelen herkes için bir turizm merkezi olduğunu söyledi.

Açıklamasının devamında, “El-Kara bölgesi, Orta Doğu’daki en büyük turizm projelerini, teleferik, turizm köyü, kültürel köyler ve geleneksel etkinlikleri kapsayan birçok projeyi kapsıyor, aynı zamanda Hada bölgesinde yüzlerce yıldır devam eden birçok meyve çiftliği ve gül tarlaları mevcut” dedi.

İşte büyüleyici şehirden manzaralar;

 

Al Arabiya