Suudi Arabistan’dan Sudan’a insani yardım

Suudi Arabistan’ın Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) aracılığıyla yürüttüğü yardım çalışmaları kapsamında, Sudan’da selden etkilenen bölgelere tıbbi ve barınak malzemeleri ile dağıtım işlemlerini denetleyecek ekibi taşıyan iki uçağı hareket etti.

KSRelief Genel Sorumlusu Dr. Abdullah er-Rabia, Sudan’a yardım amacıyla bugün açılan hava koridorunun, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın sellerden etkilenen Sudan halkına acil yardım sağlama yönündeki direktifleri doğrultusunda geldiğini belirtti.

Er-Rabia, Hartum, Beyaz Nil ve Nil Nehri Eyaleti’nde selden etkilenen bölgelere bin çadır, 6 bin battaniye, 2 bin kilim ve 111 ton ağırlığında bin 500 adet gıda paketinin yanı sıra salgın hastalık yayılmasını önlemek amacıyla 5 ton ağırlığında tıbbi malzeme ve ilaç dağıtılacağını dile getirdi.

KSRelief Genel Sorumlusu, Kral Selman’ın direktiflerinin Sudan halkına verdiği önemin bir göstergesi olduğunu söyleyerek, bu yardımın, Suudi Arabistan’ın dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım sağlamadaki önemli rolünü vurguladığına dikkat çekti.

Şarkul Avsat