BAE’nin ilk astronotu dört çocuğunu görmeyi bekliyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) okul dönemi başlarken BAE’nin ilk astronotu Hazza al Mansuri, ise kilometrelerce öteden, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) yolculuğuna başlamadan önce dört çocuğunu son kez görmek için bekliyor.

Birbirlerini görmenin tek yolu Rusya’da düzenlenecek olan Veda seremonisi ya da Kazakistan’ının Baykonur şehrinde gireceği zorunlu karantina döneminden hemen sonra olabilir.

VEDA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Al Mansuri, hala ISS görevi için hazır olup olmadığını belirlemek için yapılacak son denemeler için Rusya’nın Yıldız Şehri’nde bulunuyor.

Al Mansuri için bir sonraki adım, ekibiyle birlikte bir basın toplantısı düzenlemek ve 10 Eylül’de veda törenine katılmak. Bu tören Rusya’da 1961’den bu yana, uzaya ilk giden insandan beri düzenlenen bir rutin.

25 EYLÜL’DE UZAYA GÖNDERİLECEK

Khaleej Times, Baykonur kentine gitmeden önce Rusya’da al Mansuri’yi takip etmek için Moskova’ya gitti. Al Mansuri, BAE saatiyle 17.56, Baykonur Uzay üssünde 25 Eylül’de uzaya gönderilecek.

Al Mansuri ve yedek astronot Sultan Al Neyadi, bir yıldan fazla bir süredir Yuri Gagarin Kozmonot Eğitim Merkezi’nde (GCTC) eğitim gördü.

Tamamladıkları eğitimlerde, özellikle acil durumlar için hazırlıklı olmak son derece hayati önem taşıyor. Al Mansuri’nin eşinin ve dört çocuğunun Yıldız Şehri’nde düzenlenecek olan veda töreninde bulunup bulunmayacağı belli değil. Baykonur’a gittikten sonra bakterilerden etkilenmemek için takımı ile beraber zorunlu bir karantinaya girecek.

Khaleej Times