Hizbullah Lideri, İsrail sınır ötesi saldırısının ardından “artık kırmızı çizgilerinin olmadığını” söylüyor

Lübnan Hizbullahı lideri pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail ile sınırda yaşanan gerginliğin sona ermesine rağmen, İran destekli grup  “ yeni bir aşamanın” başladığını ve artık herhangi bir kırmızı çizgilerinin olmadığını dile getirdi.

Televizyonda yaptığı konuşmada Seyid Hasan Nasrallah, savaşçılarının artık yeni odağının Lübnan hava sahasına giren İsrail drone’larını hedef almak olduğunu da sözlerine ekledi.

Hasan Nasrallah, Hizbullah’ın Pazar günü yapılan saldırının İsrail’e, “eğer saldırırsan; bütün sınırın, İsrail ordusu ve bütün yerleşim yerlerin risk altında”  mesajını verdiğini belirtti.

İran destekli Hizbullah ile İsrail ordusu arasında yaşanan sınır ötesi çatışmaların ardından İsrail-Lübnan sınırı pazartesi günü sakindi.

İsrail ordusu, Lübnan’dan gelen tanksavar füzesinin bir askeri üssünü ve askeri araçlarını hedef aldığını açıkladı. İsrail ordusu da bu saldırıya Lübnan’ın güneyindeki hedefleri vurarak karşılık verdi.

Hizbullah düzenlediği saldırı ile bir İsrail askeri aracını imha ettiğini ve içindeki İsrail askerlerinin hayatını kaybettiğini söylerken İsrail yapılan saldırılarda herhangi bir kaybının olmadığını açıkladı.

Arab News