Bahreyn: Bir güvenlik yetkilisi görevini kötüye kullanmaktan askeri mahkemeye sevk edildi

Bahreyn Özel Soruşturma Birimi dün, işkence ve kötü muamele suçlarından Bahreyn İçişleri Bakanlığı çalışanlarından bir kişinin askeri mahkemeye sevk edildiğini bildirdi. Birim tarafından yapılan açıklamada ayrıca, şahsın disiplin cezası aldığı belirtildi.

Bahreyn Özel Soruşturma Birimi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir güvenlik görevlisinin işlediği suçlar nedeniyle askeri mahkemeye sevk edilerek disiplin cezasına çarptırıldığını açıkladı.

Özel Soruşturma Birimi üyesi Muhammed Yusuf ez-Zubari de dün yaptığı açıklamada, güvenlik güçleri üyelerinden birinin İçişleri Bakanlığına bağlı askeri mahkemeye sevk edildiğini belirterek, soruşturma sonrası elde edilen kanıtlar ile kendisine yasaların gerektiği şekilde en uygun cezanın verileceğini aktardı.

Özel Soruşturma Birimi üyesi, birimin bu yılın ilk üç ayında işkence ve kötü muamele iddiaları dâhil farklı 24 şikâyet aldığını ifade etti. Birim, tarafına gönderilen tüm şikâyetleri araştırmak için soruşturma başlatırken, suçu kesinleşen kişiler hakkında ise gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını bildirdi.

Zubari yaptığı açıklamada, Özel Soruşturma Birimi’nin 2019 yılının ilk üç ayında çalışma istatistikleri, şikâyetler, tanıkları dinlemek, sanığı sorgulamak ve adli tıp gibi çok sayıda çalışması olduğunu belirterek, bu bağlamada 29 şikâyetçi ve 23 tanığın ifadesini dinlediklerini söyledi. Birim tarafından çeşitli suçlara karışan 30 güvenlik görevlisi sorguya çekilirken, kamu görevinde çalışan 2 kişi, Özel Soruşturma Birimi bünyesinde çalışan psikiyatra, 12 kişi ise adli doktora çeşitli şikâyetlerde bulundu.

Şarkul Avsat