Suudi makyaj sanatçısı tarihi karakterlere yeniden hayat veriyor

Suudi Arabistanlı makyaj sanatçısı Melek Al Kana, tarihi karakterleri yaptığı makyajlarla yeniden canlandırıyor. Genç kadın bu tutkusuyla 5 milyon dolarlık yetenek yarışmasına katılma daveti aldı.

Melek Al Kana, makyaj yapmayı sevdiğini ve bir şeyi sevdiğiniz zaman onda uzmanlaşmanın daha kolay olduğunu dile getirdi.

15 DAKİKADA YÜZ MAKYAJI

Al Kana, verdiği demeçte kırılma anının Cidde Festivalinde, Suudi Arabistanlı şarkıcı Talal Meddah’ı canlandıracak karakter olan Muhammed al Zahra’nın makyajını yapması olduğunu belirtti.

Al Kana, “Bu karakter benim üzerine çalıştığım ilk kişilikti ve gerçekten zorlayıcıydı. Bu başarı bana ileri gitme konusunda cesaret verdi” diye konuştu.

Al kana, belli bir kişinin makyajını yapacağı zaman ilk olarak o kişinin gerçek hayatını araştırdığını ardından nasıl bir dış görünüşe sahip olduğu konusunda bilgi almak için kitaplar satın aldığını söyledi.

Spesifik bir karakterin yüz makyajını yapmanın eskiden 25 dakika şimdi ise 15 dakikasını aldığını da sözlerine ekledi.

FESTİVALDE 10 OYUNCUYA MAKYAJ YAPTI

Al Kana, kısa bir süre önce sona eren Taif kentinde yapılan Ukaz Festivali’nde 10’dan fazla oyuncunun makyajını yaptı. Bu oyuncular arasında Arap matematikçi, gökbilimci ve fizikçi İbn-i Heysem’i canlandıran Al Zahrani de yer alıyor.

Al Zahrani, Al Kana’nın, hem Maddah hem de Heysem’i canlandırma konusunda yardım ettiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Al Kana, inanılmaz yetenekli bir makyaj sanatçısı. Souk Ukaz’daki katkıları beklentilerimiz çok üstündeydi. Gelecektik çalışmalarımda onun çalışmaktan zevk duyacağım.”

5 MİLYON DOLARLIK YARIŞMAYA KATILMA ŞANSI

Al Zahrani, Suudi Arabistan’daki dört kadın makyaj sanatçısından biri olan Al Kana’nın inanılmaz yeteneğiyle ortaya çıktığını da sözlerine ekledi.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Otoritesi (GEA), genç Suudi Arabistanlı yeteneğe kendini göstermesi için Suudi Arabistan’daki milli yetenekleri keşfetme programına katılmasını teklif etti.

Başvuruları Temmuz ayında sonra eren programın kazananı 20 milyon Suudi Arabistan Riyali ( 5.3 milyon dolar) ile ödüllendirilecek.

Arab News