Dubai’de cinsiyet seçimi serbest

Dubai’deki doğum kliniklerinde tüp bebek tedavisinde çocuklarının cinsiyetini seçmek isteyen ebeveyn adaylarının sayısının arttığı ortaya çıktı.

Bazı doktorlar, karşılaştıkları rakamların son beş yılda iki katına çıktığını söylüyor.

İNGİLİZ MODEL KIZ ÇOCUK İÇİN GELDİ

Cinsiyet seçimi için Dubai’ye gelen sağlık turistlerinin sayısında da bir artış yaşanıyor. Geçen ay, İngiliz Model Danielle Llyod’un tedavi kararı İngiltere’de manşetlere çıkmıştı. Dört erkek çocuk sahibi İngiliz model, bir kız çocuğuna sahip olabilmek için Dubai’de tedavi olacak.

HİNTLİLER ERKEK İSTİYOR

BAE’de bir doğum kliniği işleten Dr. Amal Alias, erkek çocuk sahibi olmak isteyen ailelerin genellikle Hindistan’dan geldiğini belirtti.

CİNSİYET SEÇİMİNİN YASAK OLDUĞU ÜLKELERDEN GELİYORLAR

Alias, “Gördüğümüz çiftlerin yüzde 20’si cinsiyet seçimi talep ediyor. Cinsiyet seçimi yapmak için genellikle bu talebin illegal olduğu ülkelerden Dubai’ye seyahat eden ailelerden oluyor” ifadelerini kullandı.

Tüp bebek tedavisi için gelen ailelerin çoğu erkek çocuk sahibi olmak istiyor ve cinsiyet seçimi tedavisi için 17 ile 40 bin dirhem (5-11 bin dolar) arasında ücret ödeniyor.

Embriyoların cinsiyeti yapılan tıbbi testlerle belirlenebiliyor ve ailelerin istedikleri cinsiyet kadının rahmine implant ediliyor.

Cinsiyet seçimi yapmak isteyen aileler genellikle yaşlı çiftlerden oluşuyor. Bunu talep edenler arasında ise çok az sayıda genç çift bulunuyor.

Dubai’deki Conceive doğum kliniğindeki doktorlar, cinsiyet seçiminin artık 40 bin dirhemden (11 bin dolar) daha az maliyetli olduğunu ve daha popüler hale geldiğini söyledi.

The National