Umman’da görmeniz gereken 11 yer

Umman’ın başkenti Maskat’ta, kısa sürede çok sayıda gözde turistik mekanları gezebilirsiniz. İşte yan yana konumlanmış 11 turistik mekan…

Surların arasında çarpıcı ve yüzyıllardır inanılmaz manzaralara sahip kalelere gitmeden önce eski pazarlara ve Balık Pazarı’na doğru yola çıkarak Matrah Korniş ile Maskat yolculuğunuza başlayın.

Ardından ufkunuzu genişletin ve Kraliyet saraylarından anıtlara ve daha fazlasına kadar her şeyi bulacağınız şehrin geri kalanını keşfedin.

AL ALAM SARAYI

Sultan’ın resmi ikametgahı olması nedeniyle halka kapalı, dünyanın en renkli kraliyet konutlarından biri. Kapıları ardında, mavi ve altın sütunlar veya güzel çiçeklerin arkasında durur. Diğer evler, son yıllarda tam zamanlı konutlar olarak daha popüler hale gelmeye başladı, ancak burada ihtişam ön planda. Girilemese de, saray girişine kadar uzanan büyük bir yaya geçidi var. Yakınlarda çok sayıda cilalı mermer ve heybetli hükümet binası da bulunuyor.

Al Alam Sarayı, Saidiya yolunun dışında, Maskat

AL MİRANİ KALESİ

Bir dönüm noktası, onu görebildiğiniz, ancak giremeyeceğiniz gerçeğinden dolayı keşfetmek yerine bakmaktan zevk alın. Ancak, Maskat’ın dört bir yanından gelen tepenin üstündeki yere bakmak, 400 yıldan fazla bir süredir burada duran tarihi Portekiz Kalesinin güzel manzaralarını sunuyor. Ünlü bir askeri zaferin alanı olduğu için Umman tarihinde özel bir yere sahip. Al Jalali Kalesi’nin aynı derecede etkileyici duvarları körfezin karşısında duruyor.

Mirani Kalesi, Kasr Al Alam Yolu

AL RİYAM PARK

Bu aile parkının muazzam anıtına ilk göz attığınızda yabancı bir uzay gemisi gördüğünüzü düşünebilirsiniz. İlk milli günü kutlamak için inşa edilen park, deniz ve çevresi üzerinde. Parkta çocuk oyun alanları, mini bir lunapark ve yemyeşil alanların tadını çıkarabilirsiniz.

Riyam Park, Al Bahri Yolu

BÜYÜK OTOBÜS TURLARI

Uluslararası üne sahip Big Bus tur Şirketi, önemli turistik yerler etrafında hop-on, hop-off seferleri sunuyor. Açık-üst otobüs turist ve meraklı sakinleri, şehrin önemli yerlerinden alınıyor ilgi noktaları Parlamento Binası, Matrah pazarları ve kale, Kraliyet Opera Binası bu turlar kapsamında görebileceğiniz bazı yerler.

Saatleri online olarak kontrol ediniz, Telefon Numarası: +968 2452 3112

BALIK PAZARI

Büyük Maskat deneyimlerinden biri. Günün çok erken saatlerinde yola çıkarsanız gerçek bir Balık Pazarı göreceksiniz, tüccarlar ve balıkçılar ürünlerini satmak ve günün taze balıklarını yakaladıklarını göreceksiniz. Tüm alan 2017 yılında tam bir turist dostu olarak dizayn edildi ve modernize edildi, temiz ve ticari olmayan ziyaretçiler için ilgi çekici olabilir.

Matrah Balık Pazarı, Matrah Körfezi

MATRAH KORNİŞİ

Görkemli bir yürüyüş boyunca döşeli alanda eğlenebilirsiniz. Suyun kenarında, sadece durup dünyayı izleyebileceğiniz alanlar var. Bir tarafta deniz ve diğer tarafta Umman tarzında inşa edilmiş beyaz duvarlı konaklardan oluşan bir koleksiyon. Sokak gıda tezgahları ve uluslararası restoranlar, yolcu gemilerinin ve lüks yatların yanaştığı limana bakar ve cazibesine rağmen başkent yerine bir köy gibi hissettirir.

Deniz kıyısı yolu, Balık Pazarı ile Eski Maskat arası 3 km.

MATRAH KALESİ

Eskiden olduğu aşılmaz savunmadan ziyade basit bir duvar ve gözetleme kulesi, ikonik konum 2018’de halka yeniden açıldı. Bu uzaktan bakmak için çarpıcı, ama şans verildiğinde size kornişin çarpıcı manzarasının keyfini ve eski bir kanon görme fırsatı sunuyor. Sarp kayalıklarla tepesinde muhteşem binada tarihi görebilirsiniz ve kale gündüzleri olduğu kadar geceleri de etkileyici.

Matrah Kalesi, Al Bahri Yolu.

MATRAH ÇARŞI

Labirent benzeri alışveriş sokaklarına sahip atmosfer. Burada mücevher, mobilya, hediyelik eşya, kilim, giyim, aksesuar ve turistik dostu bir ortamda pazarlık yapabilirsiniz. Pazar satıcılarının mallarını satma fikri nesillerdir burada olsa da, biraz modernize edilmiştir. Herhangi bir Maskat ziyaretinde bir parfüm satın almak esastır.

Matrah Çarşısı, Matrah Yolu.

QURUM MİLLİ PARKI

Umman’ın en büyük parkı, 400 dönümlük peyzajlı yeşilliklere yayılıyor ve aileler ve büyük açık hava sevenler için favori bir yer. Çeşmeler ve tekne tesisleri, çocuk oyun alanları, piknik tesisleri ve geniş çimlerin, yanı sıra çiçek bahçeleri ile büyük bir gölet var. Bakımlı yürüyüş yollarında yürüyün ya da bir ağacın gölgesinde bir kitabın tadını çıkarın.

Qurum Milli Parkı, Qurum Yolu.

MECLİS BİNASI

Meclis Binası Maskat’ta açıldığından bu yana beş yıldan fazla hala ülkenin en etkileyici yapılarından biri. Bilinen nedenlerden dolayı içeri giremezsiniz, sonuçta hükümetin bir çalışma mekanı ancak başkentin fotoğraf turunda bulunmalı. Umman mimarisi, arkasındaki dağların muhteşem manzarasıyla öne çıkıyor.

Majlis Ash Shura, Al Bustan Yolu

GÖZETLEME KULESİ

Kaleler ve saraylar haklı olarak, daha büyük bir çekiciliğe sahip, ancak Matrah’daki bu kule kendi özel cazibesine sahip. Kuleden Maskat’ın tarihi mimarisini rahatlıkla görebilir ve inanılmaz manzarasıyla karşılaşabilirsiniz. Önemli bir yer olduğunu neden hayal etmek çok kolaydır. Orada birkaç top bile var.

Gözetleme Kulesi, Matrah Kornişin tam ortasında.

Time Out