Evanjelik Hristiyan Liderler Delegasyonu NEOM’u ziyaret etti

Suudi Arabistan’da bulunan Evanjelik Hristiyan Liderler Delegasyonu üyeleri, NEOM bölgesindeki birçok farklı arkeolojik alanı ve doğal parkları ziyaret etti.

Joel Rosenberg başkanlığındaki heyet, plaj bölgeleri Gayal ve Magna’nın yanı sıra NEOM’un en önemli doğal cazibe merkezlerinden olan Taib Ism Vadisi ve 3 bin yıl önce inşa edilen tarihi el-Bada’a bölgesini de ziyaret etti. Heyette medya temsilcileri de yer aldı.

Delegasyon başkanı Joel Rosenberg, “Proje gelişiminin bu ilk aşamasında NEOM bölgesini görebildiğimiz için minnettarız. Projenin bitirilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Dağlar, çöller ve plajlar muhteşem. Veliaht Prens Muhammed bin Selman bin Abdulaziz’in, NEOM’un dünyanın her yerinden turist çekeceğine ve bunun 2030 Vizyonu’nun önemli bir parçası olduğuna neden inandığını görebiliyoruz” yorumunda bulundu.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, dün Cidde’deki Selam Sarayı’ndaki ofisinde  Evanjelik Hristiyan Liderler Delegasyonu Başkanı Joel Rosenberg ve beraberindeki heyet ile görüşmüştü.

Görüşmede, birlikte yaşama ve hoşgörüyü teşvik etmenin yanı sıra radikalizm ve terörizmle mücadelede ortak çaba göstermenin önemine vurgu yapıldı.

Şarkul Avsat