Ahmet Davutoğlu AK Parti’den istifa etti

Son dönemde AK Parti politikalarına yaptığı eleştiriler dikkat çeken eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi sonrası ilk kez kameraların karşısına geçti.

Davutoğlu, Ankara’da yaptığı basın toplantısında ihraç edilmeyi beklemeden AK Parti’den istifa ettiğini açıkladı.

Davutoğlu açıklamasını Türkiye silüeti önünde yaptı.

Davutoğlu kameraların karşısına ihracı istenen isimlerle birlikte çıktı.

Davutoğlu şunları söyledi:

Aziz milletimizin bütün fertleriyle hasbihal etmek ve düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz.

AK Parti, milletimizin yüz yıllık özleminin tezahürü olan politikalarla önemli hizmetlerde bulundu. AK Parti’nin tılsımı, ortak akla ve ahlaki tutarlılığa verdiği önemden kaynaklanıyordu.

Ancak son yıllarda AK Parti milletimizin gönlünde taht kurmasına vesile olan söylem ve politikalardan uzaklaştı. AK Parti yönetiminin öncelik, söylem ve politikaları değişti. Demokratik siyasetin temelinde farklılıkların ifade edilmesi bulunmaktadır.

Genel Başkanlığı bııraktığımız günden itibaren aksaklıkları sözlü ve yazılı olarak yetkili makamlarla paylaştık. Önerilerimiz dikkate alınmamasına reğmen açıklamalarda bulunmadık. Gönül kırmamaya özen gösterdik.

31 Mart seçimlerinde hem ittifak yaptığı partiye hem de rekabet içindeki partilere oy kaybetti. Daha önceki eleştirilerimizden habersiz olan tabanımız bizleri de sorguluyordu.

Niyetimiz bölmek değil, partimizin kurucu ilkeler çerçevesinde yenilenmesine imkan sunmaktı.

Konuşmalarımıza önyargısız bir şekilde bakıldığında hiçbir hakaretin olmadığı görülecektir. Sözlerimiz açık, tespitlerimiz net, tavsiyelerimiz saimimi.

Partimiz, sayın cumhurbaşkanımız, davamız dememize rağmen, ihanet, bölücülük gibi ifadelere maruz bırakıldık ve bedel ödemekle tehdit edildik.

Samimi insanların isimleri video kliplerinde değil milletin gönlünde yaşar.

Bizi unutturabilmek için iki seçim sürecinin yaşanığı dönemde genç yaşlı kadın erkek zengin fakir doğulu batılı milyonlarca vefakar AK Partilinin nakkına girdiler.

Bir siyasi parti için en ağır kararları içteren bu metin burçok tutarsızlık ifadeler barındırıyordu. İhraç tebligatı İlkelerden koptuğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur.

AK Parti’nin kurucu iddialarından, ilkelerinden vazgeçtiği gün olarak tarihe geçti.

15 Temmuz direnişini organize etmiş il başkanlarımızı ihraç etmek çok vahim bir karardır.

Eleştirilerimizi dikkate almak yerine ihraç kararına zgerekçe kılan yönetim tarih önünde bunun hesabını verecektir.

Mevcut AK Parti yönetimi, 18 yıl önce kurulan AK Parti’yi tasfiye etmiştir.

Dar bir kadronun kontrolüne girmiş AK Parti’nin sorunlara çözüm bulma imkanı kalmamıştır.

İhracı istenen herkes istifa etti

Independent Türkçe’nin haberine göre, ihracı istenen diğer isimler, eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, eski Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, eski İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, eski İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile eski Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı da partiden istifa etti.

Yeni istifalar bekleniyor

Davutoğlu’yla birlikte hareket eden çok sayıda siyasetçinin de istifa etmesi bekleniyor.

Davutoğlu, geçtiğimiz günlerde kurmaylarıyla yaptığı uzun toplantılarla bundan sonraki yol haritasını şekillendirmişti.

Şarkul Avsat