Arap ünlüler

53 yaşındaki Meksika doğumlu Salma Hayek, sıklıkla Hollywood’da bir Latin olarak yaşadığı zorluklardan bahsediyor fakat oyuncu hakkında öğrenince şaşıracağınız bir şey var: Ailesinin bir tarafının kökenleri Arap. Sizler için dünya çapında tanınan ve Arap kökenlere sahip ünlüleri derledik.

SALMA HAYEK

Dünyaca ünlü oyuncu genellikle Meksika asıllı ABD’li olarak tanıyor. Oyuncunun annesi İspanya kökenli bir Meksikalı. Oyuncunun babasının kökenleri ise Lübnan’ın Baabdat şehrine dayanıyor. Hatta oyuncunun oynadığı The Prophet filminin tanıtımı için Salma Hayek ile birlikte Lübnan’a gitti.

JAIME CAMIL

Jane the Virgin hayranları Jaime Camil’i, Rogelio de la Vega olarak tanıyor. Dizi, Meksika’da yayınlanan bir Latin Amerika melodramı. Oyuncunun annesi Brezilyalı bir şarkıcı iken babası ise Mısır ve Meksika kökenlerine sahip bir iş insanı.

JERRY SEINFELD

ABD’li komedyen Jerry Seinfeld’ın anne tarafının kökenleri Suriye’ye dayanıyor. Mizrahi kökenlerine sahip annesi Betty Hosni’nin ailesi bir dönem Suriye’nin Halep şehrinde yaşıyordu.

ZOE SALDANA

Başka bir Latin güzel Zoe Saldana’nın babası Afrika asıllı Dominikli, annesi ise Porto Rikolu ancak oyuncu, MBC’e verdiği bir röportajda kökenlerinin Lübnan’a dayandığını açıkladı. Muhtemelen bu, oyuncunun dövme seçimini açıklıyordur?

VINCE VAUGHN

Vince Vaughn’u Noel Baba Fred ve Davetsiz Çapkınlar filminden tanıyorsunuzdur ve muhtemelen bu listede yer alacağını da düşünmüyordunuz. Babasının annesinin kökenleri Lübnan’a dayanıyorken anne tarafından büyük annesinin kökeni İtalya’nın yanı sıra İrlanda, İngiltere ve Almanya’ya dayanıyor.

ARIANA GRANDE

Geçtiğimiz yıllarda Ariana Grande’nin kökenleri kendisi dâhil birçok kişiyi şaşırttı. 2014 yılında ünlü şarkıcı, “Az önce ailemin bir tarafının Yunanistan ve Kuzey Afrika’nın bir kesiminden olduğunu öğrendim. Ben İtalyan olduğumu sanıyordum. Ben kimim? Bütün hayatım yalanmış” diye bir tweet paylaşmıştı. Daha sonra şarkıcının genetik testi yaptırdığı ve ailesinin bir tarafının Fas, Tunus ya da Cezayir’e dayandığı ortaya çıktı.

PAULA ABDUL

Soyadını gördükten sonra Paula Abdul’ün bu listede olması sizi çok şaşırtmadı değil mi?  Şarkıcı, dansçı ve koreografın baba tarafı Suriye’nin Halep kentine dayanıyor ancak ABD’ye göç etmeden önce Brezilya’da büyüdü. Annesinin kökeni ise Ukrayna kökenli bir Kanadalı.

ALIA SHAWKAT

Bu muhteşem bukleler ve çillere sahip güzel oyuncu da Hollywood’un karma ırkına sahip bir diğer oyuncusu. Arrested Development’taki rolüyle tanınan oyuncunun annesi İtalyan, İrlandalı ve Norveç kökenlerine sahipken babası ise Iraklı.

SHAKIRA

Arapça bilenler, Shakira’nın ‘Şakir’ isminin feminen hali olduğunu biliyordur.  Baba tarafından büyük babası Lübnan’ı, babasının doğduğu yer olan New York için terk ediyor. Babası daha sonra Kolombiya’ya taşınıyor ve şarkıcı burada doğup, büyüyor. Shakira’nın anne tarafının bir kısmı İspanyol iken bir kısmı da İtalyan.

JENNA DEWAN

Oyuncu ve dansçının birden fazla ırka sahip olması şaşırtıcı değil. Anne tarafı İngiltere ve Almanya köklerine sahip iken, baba tarafı da Polonya ve Lübnan köklerine dayanıyor.

TERİ HATCHER

Umutsuz Ev Kadınları dizisindeki rolü ile tanınan Teri Hatcher California’da doğdu, ancak kökenleri oldukça etkileyici. Annesi, Suriye, Çek ve İrlanda kökenlerine sahipken babası ise İngiltere İrlanda ve Galler köklerine sahip.

MİKA

Michael Holbrook Penniman Jr. ya da bilinen adı ile Mika, İngiliz bir şarkıcı ama kökenleri arasında İngiltere bulunmuyor. ABD doğumlu Lübnanlı bir anneye ve İsrail doğumlu ABD’li bir babaya sahip olan Mika Beyrut’ta dünyaya geliyor. Mika son günlerde biraz Arapça da konuşuyor.

Savoir Flair