İİT Dışişleri Bakanları, Suudi Arabistan’da iki petrol tesisini hedef alan saldırıyı kınadı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin, Suudi Arabistan’ın çağrısı üzerine bugün Cidde’de düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Konseyi Olağanüstü Toplantısı’nda, Saudi Aramco şirketinin Abkayk ve Hurays’taki iki petrol tesisini hedef alan saldırıyı kınadıklarını açıkladı.

Genel Sekreter el-Useymin, dışişleri bakanlarının, İİT üyesi olan veya olmayan ülkelerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası kuruluşların, küresel enerji arzını ve küresel ekonomiyi hedef alan bu saldırıya yönelik kınama açıklamalarını övgüyle karşıladıklarını söyledi.

El-Useymin’in ifadelerine göre İİT toplantısına katılan dışişleri bakanları, güvenlik ve istikrarı sağlamanın yanı sıra terörün tüm tezahürleriyle mücadele amacıyla alınan tüm önlemlerde Suudi Arabistan’ın yanında olduklarını vurgulayarak, Riyad’ın terörle mücadeledeki temel rolünü takdir ettiklerini dile getirdi.

Bu saldırı ve faillerini destekleyenlere karşı ciddi bir duruş talep eden bakanlar, Suudi Arabistan’ın güvenliğinin tehlikeye atılmasının, İslam dünyasının güvenlik ve uyumunun tehlikeye atılması anlamına geldiğine dikkat çekti.

Bakanlar, olağanüstü toplantıda ayrıca Genel Sekreter’den, Birleşmiş Milletler (BM) ve bölgesel kuruluşları toplantı hakkında bilgilendirmesini ve bir sonraki bakanlık toplantısı için bir rapor hazırlamasını talep etti.

Şarkul Avsat