İran Devrim Muhafızları: ABD üs ve donanmaları füzelerimiz menzili dahilinde

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Uzay Kuvvetleri Komutanı Emir Ali Hacızade, ABD’nin tüm üs ve donanmalarının 2 bin kilometreye kadar füzelerinin menzili dahilinde olduğunu açıkladı.

İran’ın yarı resmi haber ajansı Tasnim’in aktardığına göre Komutan Hacızade, “Biz kendimizi tam bir savaşa hazırladık. ABD’nin tüm üs ve donanmalarının 2 bin kilometreye kadar füzelerimizin menzili dahilinde olduğunu herkes bilmeli” dedi.

Diğer taraftan, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, ABD’nin, Suudi Arabistan’daki Aramco şirketinin iki petrol tesisine düzenlenen saldırıyla ilgili İran’ı suçlamasını ‘boş ve anlamsız’ olarak nitelendirdi.

Musevi, diplomatik bağlamda böyle suçlamalar ve boş açıklamaların anlamsız olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sorumluluğunu Husi milislerin üstlendiği saldırı nedeniyle İran’ı suçlayarak, “Tüm tansiyonu azaltma çağrıları arasında İran şimdi dünyanın enerji arzına eşi görülmemiş bir saldırı başlattı” ifadelerini kullanmıştı.

Pompeo, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in diplomasi yapıyormuş gibi davrandığını öne sürerek, Tahran’ın Suudi Arabistan’a yönelik 100’e yakın saldırının arkasında olduğunu iddia etmişti.

Şarkul Avsat