Orta Doğu’nun motorcu kadınları

Suudi Arabistanlı kadınlar 2018 yılında araç kullanma hakkına sahip olduklarında  tarihi bir ana tanıklık ettiler. Çünkü 1957 yılından bu yana ilk defa böyle bir hakka sahip oluyorlardı.

Dünya, Suudi Arabistanlı kadınların bu tarihi anı kutlamalarını izlerken, daha az görünür olan bir başka kadın grubu da gölgelerin içinden çıkıp motorlarının sesini yükselttiler.

Uluslararası kadın motosiklet grubu Litas’ın Suudi Arabistan ayağı olan Litas Khobar’ı kurucu ortağı  Zahra Abu Ali “Kadınlar motosikletle ilgileniyorlardı ancak Suudi Arabistan’da açık bir şekilde süremiyorlardı. Bol kıyafetler giyip, saçlarını kasklarının altında gizler ve böyle karışık gruplarlarla motosiklet kullanmak zorundaydılar.  Bazı kadınların Bahreyn’den ehliyetleri vardı ancak motosikleti yoktu, bazılarınınsa motosikletleri vardı ama ehliyetleri yoktu. Bazıları da eşleriyle yolculuk ediyorlardı” ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki Suudi Arabistan vatandaşı Abu Ali, geçen sene Dubai’de çalışırken motosiklet kullanmayı öğrendi.

Abu Ali, “Sadece yeni bir şey denemek istedim ve bir kere başladığımda bırakamadım. Suudi Arabistan’da arabalar sadece erkekler içindi ancak bu sadece erkekler için üretildiği anlamına gelmiyordu” diye konuştu.

Litas grubunun bir diğer kurucu ortağı Lübnanlı Lara Tarabay Saab, kadınların motosiklet kullanamayacağı konusundaki algıları değiştirmek ve kadın motosikletçilerin birbirini bulmasına ve birbirlerinin kız kardeşi olarak motosiklet kullanmalarına yardımcı olmak için bu grubu kurduklarını ifade etti.

Saab, “Amacım, Orta Doğu’daki kadın motorcu olarak topluluğumuzu dünyaya görünür kılmak. Bizleri kalıp yargılar içinde düşünmelerini istemiyorum” diye konuştu.

Litas Dubai’nin  şu an Suudi Arabistan, Ürdün, Bahreyn, Filistin, Fas,  Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’den  üyeleri bulunuyor. Gruptaki insanlar polis, doktor, sanatçı, mühendis, yönetim uzmanları ve annelerden oluşuyor.

İlk başlarda BAE’deki karma grupların bir parçası olan Saab, erkek egemenliğinin olduğu bir sporda kız kardeşliği de destek sistemi olarak oluşturduğunu söyledi.

Saab, ”Bizim kültürümüz biz kadınlara birkaç şeyi dikte ediyor. ‘Tipik kadın, motosiklet üzerinde olmayacak’ gibi, bu benim için hiç kolay değil. Kocamla beraber İtalya’daydık, Scooter’a binmek istedim, kocam bana ‘hayır yapamazsın’ dedi bende, bana öğretmesini istediğimde ‘Scooter çok ağır kaldırmazsın bile’ dedi. Bu benim varoluş duygumu, seçim özgürlüğümü oldukça etkileyen bir andı” diye duygularını dile getirdi.

İki yaşında bir çocuk annesi ve pazarlama müdürü olan Saab, şimdilerde işe Sportster 1200cc’yle gidiyor ama bu noktaya gelmeden önce sabahları 7’de ehliyet derslerine gitmesi gerekiyordu.

Saab, “Ehliyet belgelerimi imzalaması için eşime getirmem gerekiyordu çünkü onun sponsorluğundaydım. Bunun tehlikeli olduğunu ve bu yüzden de önce babamla konuşması gerektiğini söyledi. Ben de motosiklet kullanmamam gibi bir ihtimalin olmadığını söyledim” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Litas Lübnan’ında kurucusu olan Saab, BAE Uluslararası Kadın Motosiklet Birliği  ve Dünya Orta Doğu Kadın biniciler Röle Elçisi.

Arab News