National Geographic, uzaya gidecek ilk BAE astronotunun belgeselini yayınlayacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) ilk astronotları bu ay içinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmeden önce hazırlıkların son aşamasında iken BAE’de, size ülkenin en cesur görevine atılan erkekleri daha da yakından tanıtan yeni bir belgesel yayını var.

Ülkenin ilk astronotu Hazza Al Mansuri’nin Kazakistan’daki Baikonur Cosmodrome’dan (uzay üssü) 25 Eylül Çarşamba günü saat 17:30’da (Körfez Standart saatı/GST) Uluslararası Uzay İstasyonu’na seyahat edeceğini biliyoruz.

National Geographic Abu Dhabi ise, BAE Uzay Programı ile ilgili ilk filmin 19 Eylül Perşembe akşamı saat 20:00’de yayınlayacağını açıkladı.

Dört bölümlük dizinin ilk bölümü, uzaya seyahat eden ilk Emirati olma onuruna sahip olan Hazza Al Mansuri’nin görevini ve yolculuğunu belgeleyecek. Bölüm Rusya’daki eğitim uçuşları dahil, astronot ve yedek meslektaşı Sultan Al Neyadi’nin lansman için yaptıkları son hazırlıkları gösterecek.

Film ayrıca, 2020’de Mars’a giden Muhammed Bin Raşid Uzay Merkezi liderliğindeki hava uydusu olan Hope Probunun görevini detaylandıracak. Hope Probe, Kızıl Gezegen hakkında daha fazla bilgi elde etmek için Dünya’ya değerli bilgiler göndermeyi amaçlıyor.

Belgesel 19 Eylül Perşembe günü, BAE’de saat 20:00’de National Geographic kanalında yayınlanacak. Yayının devamı 22 Eylül Pazar ve 23 Eylül Pazartesi günü yapılacak.

Daha fazla bilgi için www.natgeotv.com/ae web sitesini ziyaret edin.

Time Out Dubai