Suudi hattat kağıt yerine kum kullanıyor

Suudi sanatçı, resim ve yazıyı birleştiren hobisini kağıt yerine kum üzerinde uyguluyor.

Salih el-Humeysi, ışıklandırmasının olduğu bir kutu tasarlayarak üzerine döktüğü kumlarda hat sanatını ortaya koyuyor.

Sürekli uygulama ve tekrarlar ile hat sanatında rika ve nesih yazı çeşidinde profesyonelleşen Humeysi, harf formlarının güzelliği ve yazı esnekliği nedeniyle Divani hattına yöneldiğini ve  bu yazı çeşidinin kum sanatında uygulamaya daha uygun olduğunu farkettiğini belirtti.

Humeysi el-Arabiya ile yaptığı röportajda, “Genç yaştan beri hat sanatına aşığım. Onu öğrendiğimde sürekli çalışmaya devam ettim. Hiçbir özel kurs veya okuldan ders almadım” dedi.

Humeysi, “Hail Rali”, “Canadriyah Festivali”, “Uneyzah Sergisi”, “Asala Festivali” ve “Fellaha Festivali” dahil olmak üzere birçok etkinliğe ve festivale katıldı.

“Riyad Sezonu”na katılımıyla alakalı konuşan Humeysi, “Bu katılım öncekilerin bir devamı olacak ve benden ülkeme güzel bir şeyler sunma girişimi olacak” dedi.

Açıklamasının devamında, “Bana ait olan bir video sosyal medyada yayıldığında Türki Al Şeyh bana bir davet gönderdi, videomu tweetledi ve ardından videom hızlı bir şekilde yayıldı” dedi.

Humeysi, Suudi Ulusal Günü’nde özel gösterileri olacağını belirtti.

Ayrıca, gelecek etkinlikler sayesinde hat sanatının yayılmasını ve böylece insanların onu yakından tanımalarını dilediğini ifade etti.

Al Arabiya