Dubai Polisi, AVM’de bulunan çocuğun gizemini çözdü

Dubai Polisi, Dubai’de bir alışveriş merkezinde bulunan erkek çocuğunun bir kadın tarafından bırakıldığını tespit etti.

Dubai polisi, 7 Eylül’de Deyra’daki Al Reef Alışveriş Merkezi’nin dışında bulduğunu söyleyen Filipinli kadının aslında çocuğun bakıcısı olduğunu ifade etti.  Polisin yaptığı açıklamaya göre çocuk, son beş yıldır bakan başka bir kadın tarafından bırakıldı. Çocuğun biyolojik annesi, çocuk doğduktan iki sene sonra onu terketti.

Dubai Polisi yaklaşık iki haftadır çocuğun kimliğini bulmaya çalışıyordu. Çocuğun hikâyesi bütün ülkeyi etkiledi ve birçok insan çocuğun bulunmasını umarak fotoğraflarını paylaştılar.

Polis, halktan yardım alabilmek için hikâyesini sosyal medyada paylaştıktan bir buçuk saat sonra, kendisini ve annesini tanıdığını söyleyen bir kişiden bir çağrı aldıklarını açıkladı.

Çocuğun kadın polisler denetiminde kaldığı Muraqqabat Polis Merkezi Komiseri Ali Ghanem “Arayan kişi, çocuğu Şarka’da bir kadınla yaşarken gördüğünü söyledi” diye konuştu.

Polis kadını takip ederek gözaltına aldı. Sorgulama sırasında kadın, çocuğun kendisinin olmadığını ama beş senedir ona baktığını söyledi.

Kadın, polise verdiği ifadesinde, çocuğun annesinin acil durum için eve gideceğini ve hemen döneceğini söyleyerek gittiğini ve bir daha gelmediği söyledikten sonra, annenin çocuğunu bırakarak ülkeyi terk ettiğini dile getirdi. Kadın, o günden beri çocuğa baktığını ve annesi ya da herhangi bir akrabası ile iletişime geçemediğini de sözlerine ekledi.

Al Ghanem, “Çocuk beş yaşına geldiğinde okula gitmesi gerekiyordu ve bu da finansal bir yük demekti. Kadın, bir arkadaşından ne yapması gerektiği konusunda fikir soruyor ve arkadaşı da çocuğu Muraqqabat’ta Al Butaina bırakmasını öneriyor” diye konuştu.

Butaina’daki kadın da çocuğa uzun bir süre bakamıyordu ve bir arkadaşının önerisiyle çocuğun alışveriş merkezinde kaybolduğuna dair hikâye uyduruyorlar.

Çocuğa bakan iki kadın ve kendilerine fikir veren arkadaşları, toplamda dört kişi gözaltına alındı. Polis, yapılan DNA testi sonuçlarına göre dört kadından hiçbirinin çocuğun annesi olmadığını doğruladı.

Çocuk sağlık taramasından geçtikten sonra Dubai Kadın ve Çocuk Vakfı’na teslim edildi.

Çocuğun babasının kimliği ve nerede olduğu bilinmiyor. Çocuk, babasının adı sorulduğunda ‘Süperman’ cevabını veriyor.

The National