Dubai, The Link binasının inşasına başladı

Dubai hükümetinin ana yatırım kolu olan Dubai Government Investments Şirketi’nin mülkiyeti olan Gayrimenkul Geliştirme Şirketi Ithraa Dubai, dünyanın en büyük yatay binası The Link’in inşasının, One Zabeel Towers’ta ilk aşamasını başlattığını açıkladı.

One Zabeel Kuleleri, iki dikey ve üçüncü yatay binası The Link’ten oluşuyor. İki dikey kuleden biri One & Only Group tarafından yönetilen bir oteli içeriyor.

Lüks ofislere, mağazalara ve restoranlara ek olarak, ikinci kule dairelere ev sahipliği yapıyor. Emirliğin içinden ve dışından ziyaretçi çekmek için kendi başına bir hedef olarak tasarlanan projenin, yeni bina The Link’in başlatılmasıyla birlikte tam olarak bu hedefine ulaşması bekleniyor.

The Link’in uzunluğu 100 metreden fazla ve 210 metreye yayılıyor. Bu eşsiz binada çeşitli eğlence hizmetleri, restoranlar, panoramik şehir ve Infinity havuz manzarasına sahip bir platformun yanı sıra tasarımın son aşamalarında sürükleyici bir deneyim yer alacak.

Aşamalar

Binanın ilk aşamasında binanın çelik üniteleri, ilk önce A Kulesi’ndeki 4. kat açık platformundan B Kulesi’nin karşısındaki katına, havadaki 100 metre yükseklikte son konumuna getirilmeden önce çekilecek. Bu ilk aşama, Ithraa Dubai’nin İcra Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi İssam Kaldari’nin ve bir dizi geliştirme ve inşaat ekibinin katılımıyla gerçekleşti.

Kaldari, “One Zabeel inşaatının bu önemli aşamasına ulaştığımız için çok heyecanlıyız. The Link, Dubai’nin yaratıcılığını ve inşaat endüstrisindeki öncü gelişmelere olan bağlılığını gösteren benzersiz bir mühendislik harikası. Dünyanın en büyük asma yapısı olan The Link, şehrin 360 derece panoramik manzarasını sunuyor. Ayrıca konut, iş veya eğlence amaçlı olsun, tüm ziyaretçilerin, sakinlerin ve turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak için önemli bir destinasyon. Bu, Dubai’nin mühendislik zorluklarının üstesinden gelme konusundaki yeteneklerini gösteren dikkat çekici bir başarı” dedi.

Link’in temelinin montajı yaratıcı bir mühendislik sanatı olarak adlandırılıyor. Bina, A’dan G’ye kadar yedi çelik üniteden oluşuyor, burada binalar için bir destek rayı üzerinde Kule A’daki dördüncü kat açık platformdan Kule B’deki karşı kata kadar tek tek sürükleniyor.

Uzman şirket

Ithraa Dubai, bu alanda ağır vinç kullanacak, her biri 220 tona kadar hem geçici ön bağlantı hem de ünite A’nın çekiş kuvveti oluşturabilecek ve A Kulesi’nin sonuna 30 metre boyunca sürükleyecek uzman bir şirket atadı.

Binanın her ünitesi, şantiyenin dışına tamamen taşınacak şekilde inşa edildi ve inşaat alanından tek tek şantiyeye aktarılacak şekilde önemli planlama, koordinasyon ve uygulama gerektirdi.

Al Bayan