BAE, Yemen’in elektriği için petrol ürünleri gönderdi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nehyan’ın direktifleri doğrultusunda, Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan’ın desteği ve BAE Yardım Kuruluşu Başkanı Şeyh Hamdan bin Zayed Al Nehyan’ın denetimiyle, Hadramut elektrik santralleri için 12 bin ton mt dizel taşıyan BAE yük gemisi Yemen’in el-Mukelle limanına ulaştı.

BAE Yardım Kuruluşu’nun Hadramut Temsilcisi Humeyd eş-Şamsi, bu geminin Mukelle Limanı’na ulaşan ilk gemi olduğunu, gemilerin geri kalanının kararlaştırılan programa göre geleceğini söyledi.

Hadramut Valisi Ferac Salimin el-Bahsani, Hadramut’taki gemiyi karşılama esnasında yaptığı konuşmada, BAE’nin Hadramut’taki elektrik santrallerini kurtarma desteğini memnuniyetle karşıladı, bu yardımlar olmasaydı santrallerin duracağını söyledi.

Hadramut Bölgesi Elektrik Kurumu Genel Müdürü Mühendis Abdullah Hamran, BAE’den gelen hibenin, yakıtın en önemli sebeplerini oluşturan elektrik kesintileri sorununu çözeceğini söyledi, BAE’ye ve insani yardım koluna destekleri için teşekkür etti.

WAM