KSRelief’in gönüllü sağlık ekibi, Moritanya’da başarılı ameliyatlara imza attı

Moritanya’da bulunan Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nin (KSRelief) gönüllü sağlık ekibi, iki gün içerisinde 15 kalp kateterizasyonu operasyonu ve 3 açık kalp ameliyatı yaparak büyük başarıya imza attı.

Çalışma, Moritanya’nın başkenti Nuakşot’ta, Moritanya Ulusal Kardiyoloji Merkezi ile Dünya İslam Birliği’ne (Rabıta) bağlı Uluslararası Yardımlaşma, Bakım ve Geliştirme Komisyonu ile işbirliği çerçevesinde yapıldı.

8 gün sürecek olan yardım kampanyasında Moritanya’da belirlenen yardıma muhtaç ailelerde sağlık durumu iyi olmayan kişilere karşı 70 kalp kateterizasyonu operasyonu ve 20 açık kalp ameliyatının gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nden yapılan açıklamada, bu çalışmanın, Suudi Arabistan tarafından dünya çapındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik gerçekleştirildiği ifade edildi.

Ulusal Kardiyoloji Merkezi Genel Müdürü Prof. Ahmed Abha el-Velati, Suudi Arabistan’ın yüksek maliyet sebebi ile tedavi olamayan kişilere yardım eli uzatmaya devam ettiğini ifade ederek, hastalara karşı cerrahi müdahale ile çok sayıda hastanın acılarına son verildiğini belirtti.

Velati açıklamasında, Ulusal Kardiyoloji Merkezi’ndeki hastalara sınırlı sayıda imkânlar ile müdahale ettiklerini söyleyerek, KSRelief ile Rabıta arasında başlatılan projeye övgüde bulundu.

Kalp hastalarının sorunlarının genelde yüksek maliyetli olduğunu ifade eden Müdür Abha el-Velati, “Hasta ameliyat olduğunda hayatı daha iyi bir hale gelir. Toplumda aktif ve faal olur. İşine döner ve ailesini destekler. Eğer tedavi edilemezse, hastalığın ciddi komplikasyonları sebebi ile ani ölüm veya sakatlık tehdidi karşı karşıya kalır” dedi.

Velati açıklamasında, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nin dünya çapında yürüttüğü çalışmalarına övgüde bulunarak, Suudi Arabistan’a ve KSRelief’in gönüllü sağlık ekibine hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.

Yardım kampanyası, Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi tarafından dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahibi kimselerin tedavisi için yapılan projelerin bir parçası olarak görülüyor.

Şarkul Avsat