Görünmeyenler sergisi ziyaretçileri büyüledi

Abu Dabi’de Manarat Al Saadiyat’ta düzenlenen yeni Makro Fotoğrafçılık Sergisi, bilim ve doğanın görünmeyenlerini gözler önüne serdi. Makro fotoğrafçılıkta uzmanlaşmış Yusuf Al Habshi’nin fotoğrafları ise sergide en çok dikkat çekenler arasındaydı.

Manarat Al Saadiyat’taki fotoğraf stüdyosunda The Unseen (Görünmeyenler) Sergisi 28 Ekim’e kadar devam edecek.

ÇIPLAK GÖZLE GÖRÜLMEYEN SANAT

Fotoğrafçı Al Habshi, insan gözünden kaçan manzaraları yakalayabiliyor.

Bir zamanlar yabancı ve tanıdık olan konularla fotoğraflar, ziyaretçilere böceklerin dünyasına ve onların hayatta kalma yollarına şaşırtıcı ve belki de tüyler ürpertici bir görünüm kazandırıyor. Dokular ve yanardöner şekillerle dolu görseller, Al Habshi’nin becerilerinin inceliklerini de gösteriyor.

Al Habshi, “Mikroskobik boyutlarına rağmen, bu omurgalıların hayati önemi, insanlar, hayvanlar ve hatta bitkiler için olsun, etrafımızdaki her şeyde büyük bir role sahip. Modern bilim bu canlıların gizemlerini hala araştırıyor ve her gün yeni keşifler ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Çalışmaları ona 2018’de Nikon’un Küçük Dünyalar fotomikrografisi yarışmasında birincilik kazandırdı ve ödülü kazanan ilk Arap oldu.

Fotoğrafları ayrıca Çin’de Hamdan bin Muhammed Uluslararası Fotoğraf Ödülü’nün bir parçası olarak sergilendi ve üniversiteler tarafından kaynak materyal olarak ve bilimsel projeler için kullanıldı.

The Unseen Sergisi, Manarat Al Saadiyat’ta yer alan The Photography Studio’sunda 28 Ekim tarihine kadar sergilenecek. Sergi hakkında daha fazla bilgi için manaratalsaadiyat.ae adresini ziyaret edebilirsiniz. Yusuf Al Habshi hakkında daha fazla bilgiye ise uaemacro.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İşte fotoğrafçının sergisinden eşsiz kareler:

 

 

The National