BAE’nin A380 uçağı ilk kez Kahire’ye uçacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) uluslararası havayolu şirketi olan Emirates, Airbus A380’i 2 Ekim günü Kahire Uluslararası Havaalanı’na uçuracağını açıkladı. Böylece Emirates, bu uçağı düzenli uçuşlarla Mısır’a uçuşta kullanan ilk havayolu olacak.

Emirates, çift katlı uçaklarla Kahire’ye düzenli uçuşlar sağlayarak havaalanının bu dev modeli almaya hazır olduğunu ortaya koydu.

MISIRLA OLAN İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Emirates A380, Dubai Uluslararası Havaalanı’ndan 08.18’de kalkacak ve saat 10’da Kahire’ye gelecek olan EK928 uçuşuna hizmet edecek. Kahire Uluslararası Havaalanı’ndan saat 15.15’te ayrılacak ve Dubai’ye 18.45’te varacak.

Emirates Havayolları’nda Operasyon Direktörü Adil Rıza, “Mısır’la olan ilişkimiz 30 yıldan fazladır devam ediyor. A380’i Kahire’ye uçurarak Mısırla olan kardeşlik bağımızı yenilemekten mutluluk duyuyoruz. Şu anda A380 deneyimini düzenli hizmete sokmak için hazırlanıyoruz, bu bizim ana hedefimiz. Mısır’daki havacılık endüstrisi tarihine mütevazi bir katkı sunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

UÇUŞ SAYISI ARTIRILACAK

Emirates, 2018’de açılan Kahire Uluslararası Havalimanı’ndaki özel salonunda Skywards Platinum ve Gold üyelerine ek olarak First ve Business Class yolcularına hizmet veriyor. Emirates ağındaki Mısırlı yolculara Asya, Amerika ve Avustralya’daki şehirler; Pekin, Şangay, Hong Kong, Bangkok, Sidney, Yeni Delhi, Mumbai, New York ve Washington gibi bölgelere uçuş imkanı sunuyor.

Kahire, 1986 yılının Nisan ayında faaliyete geçen ve o zamandan beri 7,3 milyondan fazla yolcu taşıyan Emirates tarafından işletilen ilk istasyonlardan biriydi. Operasyonlar müşteri talebini karşılamak için istikrarlı bir şekilde büyüdü. Emirates şu anda Dubai ve Kahire arasında haftada 21 uçuş gerçekleştiriyor. Bu yılın başlarında, 28 Ekim 2019’dan itibaren haftada dört uçuşla uçuş sayısını artıracağını ve böylece Kahire’ye toplam Emirates uçuş sayısının haftada 25 uçuşa çıkacağını açıkladı.

2 binden fazla Mısır vatandaşı, binden fazla hava ekibi üyesi de dahil olmak üzere Emirates Grubu içinde çeşitli görevlerde çalışıyor.

Al Roeya