“Yemenlilerin İran projesi karşısında durmalarının zamanı geldi”

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Selman bin Abdulaziz, Yemen’deki sakinlikten memnun olduğunu bildirdi.

Prens Abdulaziz açıklamasında, “Suudi Arabistan, gerçekleşmesini her zaman istediği bu sakinliğe olumlu bakıyor. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın da belirttiği gibi bunun etkin bir şekilde devam etmesini umuyoruz. Tüm Yemenlilerin İran’ın kaos, bozgunculuk ve yıkım projesinin karşısında durmaları ve halkın çıkarlarını, güvenliğini ve refahını her şeyden üstün tutmalarının zamanı geldi” dedi.

Prens Selman, İran rejiminin Yemen’de ateşkes ilan ettiğini onaylayarak bu durumu Tahran’ın yüzleştiği krizden kurtulmaya çalışmasına bağladı.

Selman, Twitter hesabından paylaştığı açıklamasını şöyle sürdürdü:

“İran, Yemen’deki krizi ateşlemekle kalmayıp alevlendirmeye de devam etti. İran rejimi, çıkarları için Yemen’i her alanda küstahça sömürmek istiyor. Bir yandan Yemenlilerden şikayet edip onları suçlayarak terör eylemlerinin sorumluluğundan kaçıyor, diğer yandan da onların adına konuşarak yalanlarıyla herkesi kandırmaya çalışıyor. Yemen halkının kıymetini azaltmak için uğraşıyor.

Selman, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Aramco tesislerine düzenlenen saldırılardan Yemenlileri sorumlu tutmakta ısrarcı olduğunu belirttiği açıklamasında “İşte Abkayk (Abqaiq) ve Hurays’taki (Khurais) petrol tesislerine yapılan saldırılardan korkakça Yemenlileri suçlayarak Yemen’e sakinlik getirmek için gayret gösterdiğini iddia eden İran Dışişleri Bakanı” ifadesini kullandı.

Şarkul Avsat