Kadınlar Suudi Arabistan’da otelde tek başına kalabilecek

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın 2030 Vizyonu kapsamında başlattığı reformlar bütün hızıyla sürüyor. Yapılan son düzenlemeye göre kadınlar (Suudi kadınlar da dahil) otelde tek başına kalabilecek…

Suudi Arabistan Turizm ve Ulusal Miras Komisyonu, kadınların mahrem olmadan ülkedeki turistik konaklama tesislerinde konaklayabileceğini açıkladı. Mevzuatın onayladığı değişiklik paketine göre, bunun için kadınların sistem tarafından tanınan kimlik belgesi (ulusal kimlik – aile kaydı – yabancılar için oturma izni) ve oturma izni gerektirmeyen durumlarda ise pasaport gösterme şartı getirildi.

Değişikliklere göre kimlik belgesine sahip olmayan kadınlar, akrabalarından biri eşlik etmediği sürece tek başlarına konaklayamayacaklar. Bu durumda kendisine eşlik eden akrabasının tüm verileri basit bir şekilde kayıt altına alınacak. Komisyon ayrıca resepsiyon kaydı sırasında kadına ‘ailesi eşlik ediyorsa’ kimlik belgesi veya aile sicil belgesi ibraz etme yükümlülüğünü de ortadan kaldırdı. Bu kararın Suudi vatandaşlar, ülkede ikamet edenler, yabancı ziyaretçi ve turistleri kapsadığı ifade edildi.

Şarkul Avsat