Washington’da Suudi kalkınma projeleri tanıtıldı

“Yemen’in Geliştirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması için Suudi Programı” delegasyonu, Amerika’nın başkenti Washington’da Yemen’deki Suudi kalkınma projeleriyle ilgili tanıtım etkinliği başlattı.

Programdaki Projeler ve Çalışmalar Direktörü Hasan el-Attas başkanlığındaki heyet, Demokrasi, Çatışma ve İnsani Yardım Ofisi Direktör Yardımcısı Rob Jenkins’in temsil ettiği Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve Orta Doğu Ajansı Ofisi Müdür Yardımcısı Jason Foley ile bir toplantı başlattı.

İki taraf, kalkınma çalışmalarında ortak işbirliğini artırmanın yollarını tartıştı. Toplantıda, Yemen’de kalkınma ve yeniden yapılanmanın rolü ve önemi üzerinde tartışıldı.

YEMEN’İN YENİDEN YAPILANDIRILMASI HEDEFİ

USAID heyeti ayrıca, Yemen’deki yerel toplulukların ihtiyaçlarına göre geliştirme ve yeniden yapılandırma projeleri uygulama stratejisini de gözden geçirdi. Jenkins, programın gelişim projelerine ve Yemen Valiliklerindeki varlığına övgüde bulundu.

Jenkins, Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler’e yaptığı ve en sonuncusu Yemen’deki insani yardım çalışmalarını desteklemek için olan 500 milyon dolarlık cömert bağışlarından dolayı teşekkür etti. İlgili bağlamda, Yemen’in Geliştirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması Programı delegasyonu Washington’da, Orta Doğu Enstitüsü’nü temsilen Enstitü Başkanı Dr. Paul Salem, Enstitü uzmanı Gerald Verstein ve Enstitü’den bir araştırmacı ile programı tanıtmak ve Yemen’de kalkınma projelerini destekleme konusunda işbirliği yollarını görüşmek için bir toplantı yaptı.

Bu toplantılar, ilgili kalkınma örgütleriyle iletişim ve işbirliği mekanizmalarının geliştirilmesi amacıyla, Yemen’in Geliştirilmesi ve Yeniden Yapılandırılması Programı delegasyonu tarafından yürütülen faaliyetler çerçevesinde gerçekleşiyor.

Al Arabiya