Aynı acıyı paylaşan Suudi ve Filistinli iki babanın hikayesi

Suudi Arabistan’da farklı zamanlarda hayatını kaybetmiş olan çocuklarının mezarı başında tanışan Suudi ve Filistinli babanın acı hikayesi duygu dolu anlar yaşattı.

İnsan ruhu üzerinde kayıptan daha fazla etkisi olan ve evlat acısından daha çok kalbi yaralayan bir şey yoktur. İşte Riyad’da kızı ve oğlunun mezarı başında karşılaşan ve evlat acısı yaşayan iki babaya ait gözyaşıyla yazılmış gerçek bir trajedi.

KIZININ MEZARINI ZİYARET EDERKEN KARŞILAŞTI

Yaşadıkları evlat acısı, Ebu Dane el-Kahtani ve Filistinli Ebu Cemal’i mezarlıkta bir araya getirdi.

Geçen Ramazan’da kızı Dane’yi kaybeden Ebu Dane el-Kahtani, kızı Dane’nin ölümünden bu yana onu sürekli ziyaret ettiğini ve mezarlıkta kaldığı sürede oğlunun kaybından dolayı onunla aynı acıyı paylaşan Filistinli Ebu Cemal ile karşılaştığını ve arkadaş olduklarını söyledi.

BİR TESADÜF ARKADAŞLIĞA DÖNÜŞTÜ

Kahtani, “Arkadaşım Ebu Cemal’in hikayesi çok acı. Yaklaşık bir sene önce 12 yaşındaki oğlu Cemal’i kaybetmiş. Tesadüfen karşılaştık ve hikayelerimizi öğrendik” dedi.

Arkadaşı hakkında konuşan Kahtani, Ebu Cemal’in ölen oğlunu günde en az beş kere ziyaret ettiğini ve yaşadığı kederden dolayı kalp hastası olduğunu ifade etti.

Sözlerinin devamında, “Ebu Cemal Suudi Arabistan’da yaşıyor. O ve babası yıllardır Suudi Arabistan’da öğretmenlik yapmış” şeklinde konuştu.

Kahtani, “Oğlu Cemal, kalp kasındaki bir kusurdan dolayı doğuştan rahatsızmış. Babası tüm varlığını iyileşmesi için harcamış fakat ne yazık ki bir yıl önce vefat etmiş. Günün her vaktinde oğlunu ziyarete gelip ona dua ediyor” dedi.

ORTAK KEDER

Ebu Dane, “Ebu Cemal’in bana yakın oturduğunu öğrendim. Her gün oğlunu ziyarete geliyor bazen mezarı başında sabahlıyor” diye konuştu.

Ayrıca onunla ortak kederi paylaştıklarını bu yüzden arkadaşını mutlu etmeye çalıştığını söyledi ve sabrettiklerini ifade etti.

OĞLUNU KAYBEDEN FİLİSTİNLİ BABA

Gerçek adı Bessam Hasan es-Süveydani olan Ebu Cemal, “Ona 20 yıl önce ölen abimin ismini koymuştum. Ruhum ona bağlıydı. Hayatın birçok zorluğuna karşı sabırlıyım. Oğlumun ölümünden sonra üç ameliyat geçirdim” dedi ve ağladığı için konuşmasına devam edemedi.

Sakinleşince sözlerine devam eden Ebu Cemal, “Oğlum kalbinden rahatsızdı. Yaşaması için her şeyi yaptım. Bir gün yanımda uyuyordu. Bende uykuya daldığımda rüyamda uyanıp oğlumun üzerini örtmeye kalkmıştım fakat onu yanımda bulamamıştım. Allah’a aklımı koruması ve sabır vermesi için dua ettim” dedi.

Suudi Arabistan’da yaşama sebebini açıklayan Ebu Cemal, “Suudi Arabistan’da huzur ve güvenlik içinde yaşıyoruz. Buradaki halk çok yardımsever” dedi.

Ebu Cemal, yaşadığı sürece oğlunu ziyaret etmekten vazgeçmeyeceğini ve onu unutmayacağını belirtti.

Al Arabiya