Suudi Arabistan elektronik vize uygulaması ile başvurular almaya başladı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, son 10 gün içerisinde elektronik vize uygulaması ile 23 bin vize verdi. Çin, 7 bini aşkın vize başvurusu ile ilk sırada yer alırken, İngiltere ve ABD’den 6 bin, Kanada’dan ise 3 bini aşkın vize başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Suudi Arabistan, geçtiğimiz Eylül ayının sonunda 49 ülkenin vatandaşlarına vize uygulaması getirdi. Atılan bu adım ile Suudi Arabistan Krallığı’nın gayri safi yurt içi hasılanın yüzde 3’ünü oluşturan turizm gelirinin oranının yüzde 10’a yükseltilmesi hedefleniyor.

Yeni vize uygulamasını kapsayan 49 ülke şöyle:

ABD, Kanada, İsviçre, İrlanda, Lihtenştayn, Litvanya, Monaco, Andorra, Rusya, Malta, Karadağ, San Marino, Ukrayna, İngiltere, Portekiz, Polonya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Romanya, Slovakya, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Norveç, Lüksemburg, Fransa, Almanya, Yunanistan, Slovenya, Hollanda, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Brunei, Japonya, Singapur, Malezya, Güney Kore, Kazakistan, Çin (Hong Kong, Macao, Tayvan) ve Avustralya ve Yeni Zelanda.

Şarkul Avsat