Taif semalarında şimşeklerin görüntüsünü kaydeden Suudi fotoğrafçı

Suudi fotoğrafçı, Suudi Arabistan’ın batısındaki Taif semalarında biriken bulutların güzelliğini ve çakan şimşeklerin görüntüsünü çekmek için dağların eteklerine çıkıyor.

Taif Kültür Sanat Derneği üyesi olan Suudi Fotoğrafçı Abdülkader el- Maliki, yaptığı bir röportajda, “Çocukluğumdan beri doğaya, bulutlara ve yağmura aşığım. 2015 yılında profesyonel bir fotoğraf makinası aldım. Hada ve Taif dağlarının muhteşem manzaralarından biri olan şimşek çakmasını ve yağmurlu havalarda bulutların dağları kucakladığı görüntüleri çekiyorum” dedi.

Sözlerinin devamında, “Dağların tepelerinde çekim yaparken kayma olasılığına rağmen, bu hobimi sürdürüyorum, özellikle Taif şehrinde yoğun yağış döneminde tutkuyla çekiyorum” şeklinde konuştu.

Maliki, şimşekler çaktığı sırada çekim yaparken yaşadığı korkunç bir olaydan bahsederek, “Bir gün şimşeklerin ve yağmurun görüntüsünü çekmek için Hada Dağı’na tırmandım. Bölge insanlar ve araçlarla doluydu. Çekim esnasında olduğum yere bir yıldırım düştü ve yalnız kaldım. Dağlara sıkışıp kaldığım ve zor bir saat geçirdiğim halde yerimi hızlı bir şekilde terk etmekten korktum. Allah’a şükürler olsun hayatta kaldım, yağmur bittikten sonra aşağıya indim” dedi.

Al Arabiya