Yemen’de petrol ürünleri taşıyan BAE gemisi limana demirlendi

Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) ikinci parti olarak 7 bin metrik ton dizel taşıyan BAE petrol gemisi Galbo, Yemen’in Hadramut sahilinde elektriği desteklemek için Mukelle limanına demirlendi.

Gemiyi karşılayan Hadramut Valiliği Teknik İşler Müdürü Mühendis Muhammed el-Amudi, BAE’nin Yemen halkının yükünü hafifletmek için Hadramut sahilindeki elektriği desteklediği ve hayati önem taşıyan elektrik kesintilerini giderdiği için övgüde bulundu. Ayrıca BAE’nin, önümüzdeki iki gün içinde dizel yakıtı taşıyan başka bir gemiyi bölgeye ulaştıracağını belirtti.

BAE’YE YARDIMDAN DOLAYI TEŞEKKÜR

Öte yandan BAE Yardım Kuruluşu’na, kentteki yaşamı normalleştirme ve Yemen’de altyapı projeleri uygulama çabaları için teşekkür etti.

Yemen Petrol Şirketi Hadramut Şubesi Genel Müdürü Dr. Halid el-Akberi, BAE tarafından sağlanan bu desteğin, özel tanklarda bulunan miktarlardan yararlanarak yerel pazara dizel malzeme temin etmenin yanı sıra, elektrik santrallerine dizel malzeme tedarik ederek elektrik istikrarına katkıda bulunacağını açıkladı.

Bu sevkiyatın, şirketin gelirlerini artırmaya ve dizel almak için harcanan miktarların tasarrufuna da katkıda bulunacağını sözlerine ekledi, ayrıca BAE liderliğine, hükümete ve insanlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti.

WAM