BAE’li sanatçı Hüseyin el-Cesimi Expo 2020 Dubai elçisi seçildi

Expo 2020 Dubai, dünyanın en büyük etkinliğinin elçisi olarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sanatçısı Hüseyin el-Cesimi’yi seçti, böylece etkinliğe ilk kez bir sanatçı katıldı.

Müzik alanındaki en önde gelen Arap sanatçılardan biri olan Cesimi, daha iyi bir gelecek yaratmak ve BAE’nin statüsünü kurmak için 190’dan fazla ülkeye ev sahipliği yapan ve altı ay boyunca milyonlarca ziyaretçi ağırlayacak Expo 2020 Dubai’nin mesajlarının yayılmasına katkıda bulunacak.

BAE’li sanatçı, Expo 2020 Dubai’nin yönetimine bu küresel etkinliğin elçisi seçildiğinden dolayı teşekkürlerini iletti. Sözlerinin devamında, “Bu durumu, halkımızın potansiyelini ve yeteneklerini vurgulamak ve sevgili ülkem için BAE ve Expo 2020 Dubai’yi dünyaya duyuracağımdan dolayı büyük bir fırsat. Dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek amacıyla, dünyanın dört bir yanından insanları ve kültürleri Expo 2020’de ağırlamaktan mutluluk duyacağım” dedi.

Expo 2020 Sosyal Etkileşim İşleri Müdürü Menal el-Beyat, “Etkinliğin elçisi olarak sanatçı Hüseyin el-Cesimi ile ortak olmaktan mutluluk duyuyoruz. O, dünyada BAE ve Arap sanatını temsil eden seçkin bir sanatçı” dedi.

Günde 60’tan fazla etkinliğe ev sahipliği yapacak Expo 2020 Dubai’de Sanatçı Cesimi, etkinlik boyunca konser verecek.

Expo 2020 Dubai, 20 Ekim 2020 ve 10 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında 6 ay boyunca sabah 10’dan gece yarısı ikiye kadar açık olacak. Etkinlik, Dubai’nin Güneyi’nde, Dubai ve Abu Dabi’deki en büyük havaalanları arasında bulunan Al Mektum Uluslararası Havaalanı’na yakınlığı sayesinde ideal ulaşım imkanı sunacak.

Expo 2020, BAE’nin gelecekteki kalkınma planlarının büyümesini ve refahını destekleyecek. Ziyaretçilerinin yüzde 70’inin BAE dışından gelmesi ve 25 milyon ziyaretçiye ulaşması beklenen etkinlik, ziyaretçi sayısı açısından tarihin en büyük uluslararası fuarı olacak.

WAM