Bilmeniz Gereken 5 Suudi Sanat Alanı

Yaratıcılık ve kültürlerarası değişimi her zamankinden daha fazla besleyenler…

Edge of Arabia

İngiliz sanatçı Stepehen Stapleton ve Suudi sanatçılar Ahmed Mater ve Abdulnasser Gharem’in entresan dostluğu, Edge of Arabia adında kar amacı olmayan bir alanın kurulmasına neden oldu. Edge of Arabia, Çağdaş Arap Sanatı ve Kültürü için ücretsiz sergiler ve halkın programlanması yoluyla Orta Doğu ile dünyanın geri kalanı arasında değişimi teşvik eden uluslararası üne sahip bir platform. 2003 yılında başlamasından bu yana, alan 1.5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı.

Daha fazla bilgi için edgeofarabia.com adresini ziyaret edin.

Ithra, Dharan

Bir sinema, kütüphane ve müzeden oluşan Ithra, bölgedeki türünün ilki olan Kral Abdülaziz Dünya Kültürü Merkezi’nde yer alan kültürel bir merkez. Mimari mucize, Saudi Aramco tarafından geliştirilip 2017 yılında Kral Salman bin Abdülaziz tarafından açıldı.

Daha fazla bilgi edinmek için ithra.com adresini ziyaret edin.

Athr Galerisi, Cidde

Yerleşmiş ve tomurcuklanan sanatçılar için multidisipliner bir alan olan Athr, Orta Doğu’lulara odaklanarak, dünyadaki çağdaş sanatçılar arasındaki diyalogu geliştirmeyi amaçlıyor.

Daha fazla bilgi için athrart.com adresini ziyaret edin.

Gharem Studio, Riyad

Riyad’daki sıradan bir caddede yer alan, kar amacı olmayan kuruluş Gharem Studio, genç Suudi sanatçıların işbirliği yapması, öğrenmesi ve kendilerini ifade etmeleri için bir alan. Abdulnasser Gharem tarafından kurulan Gharem Studio, film yapımcılarının, görsel sanatçıların, dansçıların, müzisyenlerin, fotoğrafçıların ve yazarların fikirlerini paylaşmalarını ve toplumun etkisi olmadan özgürce organik çalışma üretmelerini sağlayan bir yer.

Daha fazla bilgi edinmek için gharemstudio.com adresini ziyaret edin.

Hafız Galerisi, Cidde

Qaswara Hafez tarafından 2014 yılında kurulan bu galeri, eserlerin topluma sağladığı olumlu değişime odaklanarak, modern ve çağdaş sanat yolu ile Orta Doğu ve uluslararası sanatçılar arasındaki diyalogu başlatıyor.

Daha fazla bilgi için hafezgallery.com adresini ziyaret edin.

Harpers Bazaar Arabia