14 bin Suudi kadın pasaport aldı

Suudi Arabistan Pasaport Genel Müdürlüğü, Suudi kadınların pasaport alma işlemlerini kolaylaştırmak için Riyad’da pasaport ofisleri açtı.

Pasaport Genel Müdürü Süleyman Yahya, vatandaşlara ve sakinlerine hizmet etmek ve toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için yeni ofisler açtıklarını ifade etti.

Riyad’daki Pasaport Müdürlüğü, geçen Ağustos ayında düzenlenen ve kadınlara tek başına seyahat edebilme hakkını veren seyahat ve medeni durum belgelerini değiştirme kararı verildikten sonra 9 bin Suudi kadınının, Absher elektronik sistemi aracılığıyla pasaport aldığını açıkladı.5 bin Suudi kadının ise çeşitli yerlerde açılan pasaport ofisleri aracılığıyla pasaportlarını elden aldıklarını belirtti.

Suudi Pasaport Ofisi Müdürü Nura el-Esmeri, şunları söyledi: “Ofiste kadınlar bölümü açıldığından beri elektronik olarak işlemlerini yapamayan Suudi kadınlara pasaport çıkarma veya yenileme hizmetleri veriliyor. Ayrıca Absher aracılığıyla da bu işlemleri yapmak mümkün. Suudi kadınlar artık İçişleri Bakanlığı’nın internet sitesi üzerinden başvuru yaparak kolayca pasaport alabiliyorlar.”

Al Arabiya