Suudi Arabistan: Körfez’de bulunan İran bandıralı tankerde petrol sızıntısı var

Suudi Arabistan Sınır Muhafızları tarafından bugün yapılan açıklamada, dün Kızıldeniz’de hedef alınan İran petrol tankeri Sabiti’de petrol sızıntısına neden olan bir çatlak meydana geldiği belirtildi.

Sınır Muhafızları Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, İran bandıralı Sabiti adlı tankerin kaptanının Cidde’deki Jeddah Radio’ya tankerde petrol sızıntısına neden olan bir çatlak meydana geldiğini bildirdiği ifade edildi.

Sözcü, “Koordinasyon Merkezi tarafından gerekli herhangi bir yardımı sağlamak için verilen bilgilerin incelenmesi sonucu, tankerin, Cidde İslami Limanı’nın 67 deniz mili güneybatısında yol almaya devam ettiği tespit edildi. Ayrıca tankerin iletişim merkezine yanıt vermemekle birlikte otomatik takip sinyalinin de kapatıldığı belirlendi” şeklinde konuştu.

Dün saat 15.50 sularında yapılan güncellemenin ardından tankerin son pozisyonunun, Cidde İslami Limanı’ndan 79 deniz mili güneyde, en yakın kıyı noktasından ise 64 deniz mili uzaklıkta bulunduğu bildirildi.

İran tarafından bugün yapılan açıklamada, Kızıldeniz’deki İran bandıralı petrol tankerindeki sızıntının durdurulduğu bildirildi.

Mehr haber ajansına göre ismini açıklamak istemeyen bir yetkili, “Tanker, Körfez sularına doğru ilerliyor. Güvenli bir şekilde İran sularına girmesini umuyoruz. Ayrıca tankerin sızıntısı durdu” şeklinde konuştu.

Öte yandan sınır muhafızları, Suudi Arabistan’ın deniz seyrüsefer güvenliği konusunda uluslararası anlaşmalar ve normlara bağlılığını vurguladı.

Şarkul Avsat