Kral Abdülaziz Kütüphanesi’nden Sudan kültürüne tam destek

Kral Abdülaziz Halk Kütüphanesi, Sudan kültürünü desteklemek ve araştırmacılara kolaylık sağlamak için Sudan kütüphanelerinin ulusal bir kataloğunu hazırlamaya yönelik girişim başlattı.

Arap kültüründen bir parça olan ve Arap düşünce dünyasını yansıtan Sudan Ulusal Kataloğu projesi, Sudan kütüphanelerine üye olanların internetteki tek bir adres üzerinden kataloğa ulaşmalarına imkan veriyor.

Bu proje, Kral Abdülaziz Halk Kütüphanesi’nin, Arap kültürünü tanıtma ve bilimsel çalışmaları desteklemeye yönelik ortak hedefleri gerçekleştirmek için Sudan Ulusal Kütüphanesi ile başlattığı verimli işbirliğinin bir parçası olarak geliyor.

SUDAN KÜLTÜRÜNDEN DÜNYAYA AÇILAN BİR PENCERE

Arap Katalog Merkezi Müdürü Dr. Salih el-Misnad, Sudan’ın Ulusal Kataloğu projesinin öneminden bahsederek, Kral Abdülaziz Halk Kütüphanesi’nin Arap kültürünü desteklemek için işbirliği içinde başlatılan bir proje olduğunu ve Arap Ulusal Katalogları’nın bir parçası olacağını ifade etti. Ayrıca, kütüphaneler ve bilgi alanındaki Arap altyapı programlarını destekleyen proje, Arap ve yabancı kütüphanelerdeki Arap entelektüel birikimini uluslararası standartlara dayanan büyük bir bibliyografik temelde birleştirerek kütüphaneler arasındaki bilgi alışverişini kolaylaştırdığını açıkladı.

Sözlerinin devamında, “Proje, Sudan’daki kültürel hareketliliğe, akademik ve bilimsel araştırmalara açılan bir kapı olacak ve Sudan kültürüne ışık tutarak Arap düşünce dünyasına ulaşımı da kolaylaştıracak” dedi.

Al Arabiya