Lezita: Körfez Ülkeleri’ne özgü ürünler geliştirdi

Yeni ihracat pazarlarıyla yurtdışı satış ağını genişleten Lezita, yenilikçi ürünlerini dünyanın en büyük yiyecek ve içecek fuarı Anuga’da dünya devleri ile buluşturdu. Abalıoğlu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil “100 yıldır dünyada yiyecek ve içecek trendlerini belirleyen Anuga’da yenilikçi bakış açısıyla ürettiğimiz piliç ürünlerimizi ön plana çıkardık. Anuga Fuarı sayesinde özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile iş ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen piliç eti markalarından Lezita, dünyanın en büyük yiyecek ve içecek fuarı Anuga’da ‘Nutiritiously Delicious’ mottosu ile ürettiği ürünlerini dünyaya tanıttı. Lezita, 5-9 Ekim tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen fuarda açtığı stantta; yenilikçi bakış açısı ile ürettiği parça piliç ürünlerini ön plana çıkarırken köfte, döner, şarküteri kaplamalı piliç ürünlerini de gıda devlerinin beğenisine sundu.

İzmir-Kemalpaşa fabrikalarında ürettikleri piliç eti ürünlerini 39 ülkeye ihraç ettiklerini belirten Abalıoğlu Gıda İş Ünitesi Genel Müdürü Mustafa Özdil “Yılın ilk altı ayında ihracatta, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60’ın üzerinde büyüme kaydettik. Lezita olarak diğer üretici ve ihracatçı firmalardan daha farklı bir strateji ve iş planı uyguluyoruz. Türk kanatlı et sektörü dünyada sınırlı sayıda ülkeye açık. Irak odaklı bir ihracat pazarımız var. Lezita olarak, dünyanın en büyük ithalatçı bölgesi Körfez Arap Ülkeleri’ne özgü ürünler geliştirdik ve bu ülkelerde kurumsal bayilikler oluşturduk. Anuga Fuarı sayesinde özellikle Uzak Doğu ülkeleri ile iş ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

“Anuga gibi fuarlar yeni iş birlikleri için önemli fırsatlar sağlıyor”

Stratejik pazarları olan Körfez Bölgesi’nde lider Türk markası olmayı hedeflediklerini kaydeden Özdil “Ayrıca, katma değeri yüksek olan ve tüketiciye avantaj kazandıran ileri işlenmiş ürün gruplarını geliştirip ihraç pazarlarına sunmaya önem gösteriyoruz” diye konuştu. İhracat faaliyetlerini yürütürken Lezita markası ve ürünlerini en iyi şekilde temsil edecek ve uzun vadeli işbirliği geliştirebilecekleri iş ortakları ile çalışmaya özen gösterdiklerini dile getiren Özdil “Stratejik olarak farklı ülkelerdeki satışlarımız için ilgili pazarın gereksinim ve tüketim trendlerine göre ürünler ve satış aksiyonları geliştiriyoruz. Düzenli olarak katıldığımız Anuga gibi fuarlar geliştirdiğimiz yenilikleri sergilemek ve yeni iş birlikleri geliştirmek konusunda önemli fırsatlar sağlıyor. Mevcut pazarlarımızda elde ettiğimiz büyümenin yanı sıra yeni ihracat pazarlarıyla yurtdışı satış ağımızı genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenilikçi ürünleri 100 yıldır dünyanın beğenisine sunuyor

Yiyecek ve içecek sektöründe küresel trendleri belirleyen ve bu yıl 100. yılını kutlayan Anuga Lezzet Fuarı, 5-9 Ekim tarihlerinde dünyanın önde gelen gıda devlerini bir kez daha bir araya getirdi. Dünyanın dört bir yanında 7.000’den fazla katılımcıya ev sahipliği yapan fuarda; 10 fuar ve 11 trend temasının yanı sıra çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi. Fuarda lüks yiyecekler, dondurulmuş gıdalar, et, soğuk ve taze yiyecekler, süt ürünleri, ekmek ve hamur işi, içecekler, organik besinler, sıcak içecekler ve mutfak konseptlerine odaklanan standlarda yenilikçi ürünler ziyaretçilerle buluştu.