Dubai’nin Rusya ile dış ticareti 2,50 milyar dolara ulaştı

Dubai’nin Rusya ile dış ticareti son birkaç yılda hızlı bir büyüme kaydetti. İki taraf arasındaki ticaretin değeri 2016’da 5,5 milyar dirhemken (1,4 milyar dolar) 2017’de yüzde 37 artarak 7,38 milyar dirheme (2 milyar dolar) yükseldi.

İki taraf arasında 2016’dan 2018’e kadar olan oranın yaklaşık yüzde 67’ye ulaştığını, Dubai’nin 2019’un ilk yarısında Rusya ile yaptığı dış ticaretin yaklaşık 4,55 milyar dirhem (1,23 milyar dolar) olduğunu söyledi.

ELMAS, ALTIN, TELEFON VE OTOMOBİL PARÇALARI TİCARETİ

Dubai Gümrük İdaresi (Dubai Customs) tarafından yayınlanan istatistikler, Dubai ve Rusya arasındaki dış ticarette en önemli malların elmas, altın, telefon ve otomobil parçaları olduğunu gösterdi.

Dubai Customs Genel Müdürü Ahmed Mahbub Musabbeh, “BAE ile Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin sürekli gelişmesi ışığında Dubai’nin Rusya ile olan ticareti giderek daha fazla önem kazanıyor. İki ülke arasındaki ticaretin büyümesini 3 binden fazla Rus şirketi destekliyor.

BAE VE RUSYA ARASINDA ÇOĞALAN İŞ FIRSATLARI

Expo 2020’nin ev sahipliğine tanık olacak olan önümüzdeki dönemde Rus diplomatik şirketleri ile daha fazla işbirliği ve koordinasyon yapmayı dört gözle bekliyoruz. Her iki ülkedeki gümrük makamları arasında gümrük konularında ortak bir işbirliği anlaşması imzalamaları için istişareler de var. Bu, ticaret ve yolcu trafiğini desteklemek ve kolaylaştırmak için ortak çıkarlara yönelik yeni ufuklar açıyor” dedi.

Sözlerinin devamında, Dubai’nin bölgesel ve uluslararası ticaret için küresel bir platform olduğunu ve Rusya’nın, dünyanın çeşitli kıtalarında pazarlara ulaşmak için gelişen potansiyelinden faydalanabileceğini ve gümrük hizmetlerinin gerekliliklerini bilmek için bir bağlantı girişimi aracılığıyla Rus İş Konseyi’nde Rus şirketleri ile sürekli toplantılar düzenlediklerine dikkat çekti.

Musabbeh, “Dubai Gümrük İdaresi, Rusya ekonomisi için büyük gelişme kaydetti. BAE ile Rusya arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini artırmak için yeni fırsatlar sunuyor” dedi.

WAM