Vladimir Putin’in bombaya dayanıklı 7 tonluk arabası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel tasarlanan kurşungeçirmez ve bombaya dayanıklı 7 ton ağırlığa sahip limuzini, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinde gündem oldu.

Putin, Donald Trump’ın Cadillac otomobili ile karşılaştırılan limuzini Aurus Senat’a Abu Dabi Cumhurbaşkanlığı Havaalanı’nda inince bindi.

BOMBAYA DAYANIKLI

Limuzin, Putin’in Mayıs 2018’den bu yana yaptığı yurtdışı ziyaretlerinin bir özelliği haline geldi. Putin Mercedes gibi yabancı markalara güvenmek yerine, Rus yapımı bir otomobil tasarlamak için kişisel olarak bir proje başlattı.

Bu projenin sonunda, Rolls-Royce’a karşı bir doğu rakibi olmayı vaat eden ve Orta Doğu’da da yerini alan yeni bir marka olan Aurus oldu.

Zengin müşteriler tarafından satın alınabilen Senat, keskin nişancı ateşine ve kimyasal gaz saldırılarına dayanıklı. Araçta ayrıca gelişmiş haberleşme teçhizatı sayesinde tekerlekler üzerinde bir komuta merkezi bulunuyor.

GİZLİ ÖZELLİKLER AÇIKLANMADI

Ancak küçük detaylar da önemli. Kapıları oldukça büyük, içeri ve dışarı kolayca girilebilir. Arkadaki dört koltuktan ikisi geri çekilebiliyor ve ekstra güvenlik için aracın cam perdelerini kapatmak isteyen yolcular iç ekranlarda yayınlanan canlı CCTV görüntüleri aracılığıyla aracın dışında neler olduğunu görebiliyor. Aracın arka tarafında ise acil durumlar için bir çıkış bulunuyor.

Rusya Devlet Başkanı’nın kullandığı yedi tonluk ve yaklaşık olarak yedi metre uzunluğundaki aracın bazı gizli özellikleri de bulunuyor. Ancak Aurus Genel Müdürü Franz Hilgert, bu özellikleri açıklayamayacaklarını ifade etti.

Aurus arabaları, Sovyet liderlerinin uzun yıllar boyunca kullandığı Rus yapımı ZiL arabaların varisi olarak görülüyor. Markayı iki yıl önce kuran şirket, hem zırhlı hem de zırhsız versiyonları ile Avrupa ve Orta Doğu pazarını hedefliyor.

The National