Gardırobunuzu daha şık yapacak Arap tasarımcılar

Birleşik Arap Emirlikleri’nde uluslararası ve bölgesel birçok tasarımcının katılacağı, bölgenin en büyük etkinliklerinden biri Fashion Forward 30 Ekim’de Dubai’de düzenlenecek.

Gelişmekte olan markalara yerel ve küresel müşterileri için bir platform sunan Fashion Forward’ın son edisyonu, defilelerde modayı nasıl tükettiğimizin sınırlarını zorlama sözü veriyor. ‘Şimdi alışveriş yap’ formülünü benimseyen diğer küresel markalardan ipucu alarak yenilenen etkinlik, tasarımcıların dijital ve fiziksel bir varlık yoluyla satın alınabilecek koleksiyonları sergilediklerini görebilirler.

İşte Fashion Forward 2019’da ilk kez sahneye çıkacak tasarımcılardan bazıları;

Maison Farah Wali

Kendisini bir “sokak markası” olarak niteleyen Mısırlı tasarımcı Farah Wali, tasarımları ile birçok ödül kazandı. Tasarım estetiği, modern ve şık tasarımlar ortaya koyuyor. Marka tasarımlarında geri dönüştürülmüş kumaş ve sürdürülebilir baskılar kullanılıyor.

HASS IDRISS

Sanat ve moda aşkını birleştiren Beyrut merkezli moda tasarımcısı Hass Idriss, LaChapelle ve Alexander McQueen’de daha fazla deneyim kazanmadan önce prestijli Central Saint Martins’te çalıştı. Kadın siluetli parçalar tasarlamak için geleneksel becerileri ve modern teknolojileri kullanıyor.

Jessica K

Lübnanlı tasarımcı Jessica Khoueiri, kadınlara giymesi kolay, ancak kadınsı bir gardırop vermek istiyor. Eril ve kadınsı bir karışımı, deri ve dantel ile sportif-şık bir karışımı olan keskin ve kendine güvenen tasarımlarıyla, Rock’n Roll dokunuşuyla kentsel şıklığı yakalıyor.

Reemami

Grafik tasarım alanında bir geçmişe sahip olan Reema Al Banna’nın koleksiyonları düzenli olarak ilgi alanlarına ve deneyimlerine yakından bağlantılı hikâyeler anlatan benzersiz tasarımlar sunuyor. Modayı seven bir iyimser için yaratılan Reemami parçaları, en küçük detaylarda bile, daima bir çarpıcılığa sahip.

Emirates Woman