Suudi Arabistan’da büyük ödüllü PUBG Dünya Kupası

Suudi Arabistan ilk kez PUBG Mobile Star Challenge (PMSC) Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak ve dünyanın dört bir yanından binlerce oyuncunun ve taraftarın ülkeye gelmesi bekleniyor.

Riyad’da düzenlenen festival kapsamında bölgenin en popüler mobil oyunu, en iyi uluslararası oyuncuların becerilerini test edecek.

1 MİLYON RİYAL ÖDÜL

12 – 14 Aralık tarihleri arasında Riyad Front’ta düzenlenecek olan PMSC Dünya Kupası, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesinden 16 takımın dünyanın geri kalanından 16 takımla yarışacağını bildirildi. Toplam para ödülü resmen açıklanmamışken ödül havuzunun 1 milyon riyaldan (267 bin dolar) fazla olması bekleniyor.

PUBG Mobile’ın 2018’de piyasaya sürülmesinden bu yana aplikasyonu 400 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

PUBG MOBİLE OYUNU NEDİR?

Yaklaşık 100 oyuncu, rotası daha önceden belirlenmiş olan bir uçak içerisinde oyuna başlıyor. Belli bir süre uçtuktan sonra oyuncuların paraşüt yardımıyla haritanın herhangi bir noktasına inmesiyle oyun başlamış olur. Tüm oyuncular oyuna silahsız bir şekilde başlıyor ve çevredeki binaların içerisinde buldukları silahları alıyor. Oyunu kazanabilmek için yapmanız gereken şey hayatta kalan son kişi olmak.

Arab News