BAE’de gidilmesi gereken 5 restoran

Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) ziyaret etmek isteyenler için başkent Abu Dabi ve Dubai kentinde bulunan lezzetli menülere sahip 5 restoranı derledik.

Al Fanar

Londra’da da şubesi bulunan Al Fanar, Dubai ve Abu Dabi’deki mutfaklar arasında Emirlik’in kültürünü yansıtan en popüler restoran olarak biliniyor. Restoran 1960’lı yıllarda bir tüccarın evine benzeyen geleneksel dekoru ile dikkat çekiyor.

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Grills all day …everyday 🍗 🍖 🍢 🔥 #AlFanarRestaurant #Grills

Al Fanar Restaurant and Cafe (@alfanarrestaurant)’in paylaştığı bir gönderi ()

Logma

Logma’daki mutfak ekibi klasik Emirati mutfağını benimsemiş ama aynı zamanda modern hale getirmiş. Logma restoranı şık iç mekan tasarımının yanı sıra krem peynirli ve acı soslu Chips Umman paratha gibi yemekleriyle meşhur.

 

Meylas

Shaikha Al Kaabi tarafından kurulan Meylas, modern bir ortamda yerel malzemelerin kullanıldığı balaleet rgaag, hare ve macholara gibi geleneksel yemekleri sunuyor. Restoran Al Muneera merkezli ve şehir etrafında dolaşan bir gıda kamyonu da bulunuyor.

 

Seven Sands

Dubai’deki Seven Sands, modern bir sahil mekanında size Otantik Emirati yemekleri sunuyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde, yedi emirlikten çeşitli spesiyaliteler sunuyor. Menüde klasik atıştırma tabakları, tavuk madrooba, sebze salona, bir deve burger ve bol sıcak Emirati tatlıları yer alıyor.

 

Aseelah

Radisson Blu Hotel Dubai Deira Creek’te bulunan Aseelah’taki şefler, geleneksel Emirati yemeklerini alıp çağdaş, birinci sınıf bir deneyim kazandırdı. Yemekler arasında İtalya’ya özgü bir meze olan tahin aromalı labneli pancar carpaccio, yöresel sulardan elde edilen yavaş haşlanmış deniz mahsulleri çorbası ve ev yapımı soslarla süslenmiş üçlü deve burgerleri var.

 

The National