Dubai’de şehri kaybeden sisten kareler

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai kentinde dünyanın en uzun kulesi Burç Halife başta olmak üzere bütün şehir meydana gelen sis oluşumunun ardından kayboldu. Dubai Veliaht Prensi Hamdan bin Muhammed ise şehrin havadan çekilmiş fotoğraflarını paylaştı.

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed, sisi Burç Halife’ye yaklaşırken bulut çizgisinin üzerinde çekilen çarpıcı bir video ile sosyal medya hesabında paylaştı.

SİS NEDENİYLE UÇUŞLAR AKSADI

Bulut örtüsü altında kalan şehrin sakinleri ise kasvetli sabaha uyanıp çektikleri görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Dubai Uluslararası Havaalanı ve Al Mektum Uluslararası Havaalanı da dahil olmak üzere, Dubai için Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından sis uyarıları yapıldı. Bazı uçuşlarda bu hava durumundan etkilendi. Ayrıca Kuzey Emirlikler ve Abu Dabi’de görüşün azaldığı da bildirildi.

BAE’DE SIK GÖRÜLEN SİS

BAE’de yaygın olarak Aralık ile Mart ayı arasında, açık gökyüzü sisle kaplanıyor. Arap Denizi’nin gece boyunca termal radyasyonla soğutulması, hava sıcaklığını suyun yüzeyine yakın tutar.

Bu, havanın nemi tutmasını azaltır ve düşük bulut veya sis oluşmasına neden olur. Ancak bu sis sadece kıyı bölgeleri ile sınırlı kalmaz.

BAE’de 2006’dan beri yılda ortalama 132 gün sis meydana geliyor.

The National