Suudi Arabistan’da kadın araştırmacılara büyük destek

Suudi Arabistan’da Kral Abdülaziz Bilim ve Teknoloji Şehri (KACST) tarafından Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile işbirliği içinde, doktora yapan Suudi Arabistanlı kadın araştırmacılara yönelik Ibn Khaldun Burs Programı’nı tanıtmak için bir forum düzenleniyor.

Forumun Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Cidde Üniversitesi, İmam Abdulrahman bin Faisal Üniversitesi ve Riyad’daki KACST’de düzenleneceği bildirildi.

32 DOKTORA YAPAN KADIN PROGRAMDAN FAYDALANDI

Program Suudi Arabistanlı kadın öğrencileri desteklemeyi ve onlara MIT öğretim üyelerinin gözetiminde bilimsel araştırma yapma fırsatı vermeyi amaçlıyor.

Program, Suudi üniversitelerinde bilimsel araştırma ortamını teşvik etmeye ve Suudi Arabistanlı kadın araştırmacıların gelecekte bilimsel alanlara öncülük edebilmeleri için araştırma becerilerini zenginleştirmelerine destek olacak.

Program kuruluşundan bu yana, bilimsel konferanslar ve yayınlar için yaklaşık 50 araştırma makalesi yayınlamış ve çeşitli patentler almış 32 doktora yapan Suudi Arabistanlı kadın destekledi.

Arab News