Abu Dabi Müzeleri, 2018’de 1 milyon 226 bin ziyaretçi ile turizm cazibesini arttırıyor

Abu Dabi’nin müzeleri, geçmiş yıllar boyunca sayı ve kalite bakımından önemli bir gelişmeye tanık oldu ve turizm çekiciliğinin artmasına katkıda bulunarak dünyadaki bir kültür merkezi olarak ilk sıralarda yer aldı.

“Rakamlarla Abu Dabi”nin açıkladığı rapora göre, Abu Dabi müzeleri, ülke içinden veya dışından gelen birçok turisti çekerek 2018’de toplam 1 milyon 226 bin 887 ziyaretçiye ulaştı.

Rapor, geçtiğimiz yıl en çok ziyaret edilen müzeler arasında olduğuna işaret ediyor. Louvre Abu Dabi Müzesi 1 milyon 733 ziyaretçiyi kendine çekerek ilk sırada yer alırken, El-Ayn Saray Müzesi 135 bin 977 ziyaretçiyle ikinci sırada yer aldı. El-Cahili Fort Müzesi 30 bin 262 ziyaretçi kaydetti.

Abu Dabi’deki müzeler, arkeolojik hazineleri, miras koleksiyonları ve tüm ziyaretçilere eski zamanlar arasında gezinmek için gerçek bir fırsat sağlamasıyla ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) tarihinin derinliklerinde yatan kültürel mirası yansıtan eski el yazmalarıyla ülkedeki kültürel ve sanatsal sahnede önemli bir yere sahip.

11 Kasım 2017’de halka kapılarını açtığından bu yana Abu Dabi’deki Louvre Müzesi, eskiden günümüze gelen tarihi, kültürel ve sosyal önemi olan sanatsal eserlere sahip medeniyetlere ışık tutmasıyla genel olarak emirlik ve BAE’deki turizm hareketine güçlü bir ivme kazandırdı.

Louvre Müzesi’nin yanı sıra Abu Dabi, dünyaya sanatsal çalışmalar, hat sanatı ve kültürel yenilikler hakkında eşsiz bir kültürel mesaj sunan Zayed Ulusal Müzesi ve Guggenheim Abu Dabi’ye ev sahipliği yapıyor.

Buna karşılık el-Ayn şehrinin ev sahipliği yaptığı El-Ayn Ulusal Müzesi, BAE’nin en eski müzelerinden biri olarak ziyaretçilere zaman içinde bir yolculuk yaptırarak BAE’nin derin tarihine ve ulusal mirasına ışık tutuyor, geç kurucu babası Şeyh Zayed bin Sultan Al Nehyan’ın oluşturduğu değerleri ortaya koyuyor

El-Ayn şehri aynı zamanda BAE’nin tarihi ruhunu yansıtan el-Ayn Sarayı Müzesi, el-Cahili Kalesi ve el-Muveyci Sarayı’na ev sahipliği yapıyor.

WAM