BAE’de Air Arabia Havayolu’nun duyurusu yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’de, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’ndan işletilen ilk düşük maliyetli havayolu Air Arabia Abu Dabi’nin lansmanını duyuruldu.

Air Arabia Abu Dabi, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’ndaki yeni merkeziyle, başkenti dünyaya bağlayan havayolu ağını güçlendirerek bölgenin düşük maliyetli ve büyüyen seyahat endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak. Ayrıca, Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’na bağlı varış yerlerinin sayısını artıracak ve yolculara yeni seçenekler sunacak.

ORTAK GİRİŞİM ŞİRKETİ

Abu Dabi Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Brian Thompson yaptığı açıklamada, “Abu Dabi’de ilk düşük maliyetli taşıyıcıyı başlatmak için Etihad Havayolları Grubu ve Air Arabia ile ortak olmaktan gurur duyuyoruz. Abu Dabi’nin havacılık sektörü, iş ve eğlence amaçlı seyahat edenler için küresel bir hedef olarak büyümeye ve kurulmaya devam ediyor” dedi.

Thompson, Abu Dabi’nin kültürel, tarihi ve eğlence etkinlikleri ve destinasyonları için istisnai bir yer olduğunu ve Emirlik’in Abu Dabi havaalanları ile çalışmak isteyen düşük maliyetli havayolları için mükemmel fırsatlarının bulunduğundan emin olduğunu sözlerine ekledi.

Etihad Havayolları İcra Kurulu Başkanı Tony Douglas, Air Arabia Abu Dabi’nin, Etihad Havayolları ve Air Arabia’nın Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’nda yer alacak bağımsız bir ortak girişim şirketi olarak kurulacağını söyledi. Etihad Havacılık Grubu ve Air Arabia tarafından aday gösterilecek bir yönetim kurulu tarafından yönetileceğini belirtti.

Sözlerinin devamında, “Bu ortaklık, Abu Dabi’nin sürdürülebilir ve çeşitlendirilmiş bir varış noktası olma vizyonunu yakalamamıza yardımcı olacak, yolculara Abu Dabi’ye yeni ve düşük maliyetli seyahat seçenekleri sunacak” dedi.

WAM