Şubat ayında Riyad’da Uluslararası Siber Güvenlik Forumu düzenlenecek

Suudi Arabistan’daki Ulusal Siber Güvenlik Kurumu (NCA), 2020 Şubat ayında başkent Riyad’da iki günlük Uluslararası Siber Güvenlik Forumu düzenleyecek.

Forum, siber güvenlik alanında uluslararası girişimlerin gözden geçirilmesi ve ülkeler arasında bu alandaki deneyimlerin paylaşılması gibi uluslararası işbirliğini sağlamak için yeni fırsatlar keşfetmeyi amaçlıyor.

Ayrıca, ulusal kapasitelerin artırılması, ülkede siber güvenlik sektörünün geliştirilmesi, buna yönelik yatırım ve inovasyonun teşvik edilmesi hedefleniyor.

Foruma, akademisyenler, yatırımcılar ve bazı uluslararası kuruluşların liderine ek olarak, kamu ile özel sektörden bazı üst düzey yöneticilerin katılması bekleniyor.

Suudi Arabistan ve diğer ülkelerden siber güvenlik alanlarında uzmanların konuşmacı olarak katılması beklenen forumda, siber tehditler ve risklerin ele alınarak, küresel ve yerel siber güvenlik endüstrisini geliştirmenin yanı sıra bu alanda uluslararası işbirliği seviyesinin artırılması ve bu zorlukların üstesinden gelmek için fırsatların araştırılması konuları tartışılacak.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Japonya’nın Osaka şehrinde geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen G20 Liderleri Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, siber güvenliğin artan önemi ve küresel olarak yaşadığı büyük dönüşümlere dikkat çekmişti.

Suudi Arabistan’ın siber güvenliğini arttırmak için gösterdiği önemli çalışmalar da meyvesini verdi. Bu kapsamda Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) tarafından yayınlanan ‘Küresel Siber Güvenlik Endeksi’nde (GCI-2018), 175 ülke arasında 13. sırada yer aldı.

Şarkul Avsat