Dubai Veliahtı’ndan kağıtsız stratejiyi hızlandırın çağrısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed, gelecek iki yıl içinde devlet hizmetlerinin kâğıtsız olmasını sağlama çalışmalarına başlamak için hükümet departmanlarına çağrıda bulundu.

Dubai Veliaht Prensi, yetkililerin her yıl bir milyar parça kâğıt tasarrufu yapmak için dijital sürücüyle çalışma çabalarını memnuniyetle karşıladığını ancak daha fazlasının da yapılabileceğine inandığını belirtti.

DEVLET DAİRELERİNDE KAĞIT KULLANIMI AZALTILDI

Veliaht Prens, paylaştığı bir tweet dizisinde Dubai Kâğıtsız Stratejisinin başarısına övgüde bulundu. Şeyh Hamdan, atıkları azaltmayı amaçlayan bir girişim olan Dubai Kâğıtsız Stratejisinin, tüm hükümet departmanlarına ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını ve 2021 yılına kadar kâğıt kullanımını tamamen durdurmalarını talep etti.

2018 yılında başlatılan kâğıtsız strateji, fiziksel servis merkezlerini ziyaret etme ihtiyacını azaltarak, yılda yaklaşık 40 saat boşa harcayarak sakinlere yaşamı daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

 

Şimdiye kadar, 15 ayrı kuruluştaki 88 Dubai Hükümet servisi, dijital uygulama DubaiNow aracılığıyla hizmet veriyor.

YAZILI BELGE VERME ZORUNLULUĞU AZALTILDI

Şeyh Hamdan, “Dubai Kâğıtsız Stratejisi hakkındaki son gelişmeleri öğrendim. Şeyh Muhammed bin Raşid’in vizyonunu ve Hükümet kurumlarının çalışma biçiminde bir revizyona yönelik direktiflerini, en yüksek verimliliğe ve dünya standartlarında müşteri memnuniyeti seviyelerine ulaşmak için net bir ilerleme kaydedildi. Dubai Hükümeti olarak amacımız 12 Aralık 2021 tarihinde kâğıtsızdık seviyesinin yüzde 100’e çıkarmak” şeklinde tweet attı.

Şeyh Hamdan, Dubai Arazi Dairesi, Yollar ve Ulaşım Otoritesi ve Dubai Polisi dahil, başlatılmasından bu yana Dubai Kağıtsız Stratejisini destekleyen 15 işletmeye teşekkür etti.

Girişimin ilerlemesinden bahseden Smart Dubai Genel Müdürü Aisha Bin Bishr, 88 devlet hizmetinin DubaiNow üzerinden dijital olarak sunulmasıyla, hükümete 14 servis merkezleri ziyaret ihtiyacını ortadan kaldırmanın yanı sıra kullanıcı başına 28 saat tasarruf sağladığını söyledi.

Dubai Kâğıtsız Stratejisine uygun olarak, 2021’den sonra, devlet kurumları artık müşterilerden herhangi bir işlem için yazılı belge vermeyecek veya talep etmeyecek. Devlet çalışanları ayrıca, önemli işlemleri yapmak veya dâhili işlemleri desteklemek için kâğıt çıkarmayı veya işlemeyi durduracak.

The National