Telegraph: Dubai transit başkenti haline geldi

The Daily Telegraph gazetesi tarafından yayınlanan rapor, Dubai’deki hızlı gelişmelere övgüde bulunarak, emirliğin küresel bir şekilde “transit” başkenti haline geldiğini vurguladı.

Rapor, Dubai havalimanının, yurtdışından 89 milyonu da dahil olmak üzere yılda yaklaşık 90 milyon yolcu taşıyarak uluslararası yolcu trafiği açısından dünyanın en işlek yeri olduğunu ve havaalanının 120 milyon yolcu kapasitesini arttırma planları ile en yoğun havalimanı olacağını belirtti.

Dubai’nin dünyanın transit geçiş sermayesi olarak göze çarpan yükselişi, ilk havaalanının Şeyh Raşid bin Said Al Mektum’un rehberliğinde yapıldığı 1960 yılında başladı. Lübnan bayrağını taşıyan jet Orta Doğu’daki Havilland pistine inen ilk jet oldu.

Rapor, Dubai’nin gelişim sürecinin, geçtiğimiz yüzyılın yetmişli yıllarında ilk gümrüksüz satış mağazalarını içeren yeni bir binanın inşaasını ve 20 varış noktasına uçan dokuz havayolu şirketinin başlamasını içerdiğini de ekledi. Dubai Havaalanları İcra Kurulu Başkanı Paul Griffiths, yeni pist olmamasına rağmen Dubai havaalanının üçte bir oranında büyümeye hazır olduğunu söyledi.

Sözlerinin devamında, şu anki çabalarının havaalanının ömrünü uzatmayı hedeflediğini ve şu anda havaalanı ürün ve hizmetlerine yatırım yaptıklarını belirtti.

Al Bayan