BAE’de sıcaklar altında çalışan işçileri serin tutacak kıyafet tasarlandı

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) öğrenci olan 21 yaşındaki Aryam Ahmed dışarda çalışan işçileri yüksek sıcaklıklardan koruyacak kıyafet geliştirdi.

Aryam Ahmed, iki yılını dış mekan işçilerini serin tutacak bir takım elbise geliştirmek için harcadı ve şimdi fikrini uluslararası iş liderlerine ve yatırımcılara sunmak için hazırlanıyor.

BİR MİLYONU AŞKIN İŞÇİYE FAYDALI OLACAK

Aryam’ın icadı yakın zamanda İngiltere Kraliyet ailesinden Prens Andrew tarafından desteklenen Pitch Palace girişimi tarafından ödüle layık görülmüştü. Aryam, buluşunun BAE’deki bir milyondan fazla işçiye yardım edeceğini ve aynı zamanda işletmelerin verimliliğini artıracağını umuyor.

Aryam, geliştirdiği özel bir malzemeden üretilen uygun fiyatlı serin tutan elbisenin vücut ısısını dört saate kadar koruyabileceğini söyledi. Patenti beklemede olan ürün için kesin ayrıntılar vermek istemedi, ancak, elbisenin testlerde başarılı olduğunu dile getirdi.

VÜCUT ISISI YÜKSELDİĞİNDE UYARI VERİYOR

Kıyafet çalışanın vücut sıcaklığı 38 dereceye ulaştığında yöneticilere bir uyarı gönderen akıllı bir sisteme sahip. Aynı zamanda çalışanın acil bir durumda yardım alabilmesi için bir “panik butonu” da içeriyor.

Birçok insan dış mekan çalışanları için soğutma kıyafetleri icat etmeye çalıştı ancak çoğu zaman karmaşık vantilatör veya su bazlı soğutma sistemleri kullandı. Kıyafeti proje ortağı Latifa Al Seiari ile birlikte geliştiren Aryam, tasarımının basitliği ve güvenliği sayesinde, başkalarının başarısız olduğu yerlerde başarılı olacağına inanıyor.

The National